Cercador per paraules clau
03 abril 2023

Un ramat de rucs pasturarà pel sotabosc de Valldoreix per lluitar contra els incendis

Vuit rucs del ramat de la masia de Can Domènech s’encarregaran de mantenir net el sotabosc de les zones boscoses perimetrals i interiors de Valldoreix per reduir al màxim el risc d’incendi a la vila durant aquest estiu. La iniciativa, endegada conjuntament per l’EMD de Valldoreix i la propietat de la finca de Can Domènech, consisteix en crear un tancat de cinc hectàrees a la franja de protecció perimetral contra incendis, ubicada entre el camí de la Salut i el barri del Monmany. És en aquest espai on, en una primera fase, pasturaran els ases durant 3-4 mesos per reduir el material combustible del sotabosc i contribuir a la recuperació d’espais oberts com a mesura de millora de la biodiversitat i per prevenir un gran incendi forestal a la serra de Collserola.

Per a la presentació del projecte la vocal de Medi Ambient, Susana Herrada, i Paul Domènech de la masia de Can Domènech es van desplaçar el divendres 31/03 al Camí de la Salut on van explicar els detalls de la iniciativa i com els rucs s’adapten perfectament als l’objectius a un baix cost i amb resultats òptims. Per Paul Domènech ‘els rucs no necessiten una qualitat de farratge tan alta com altre tipus de ramats i per això s’adapten perfectament a les tasques de silvopastura a Collserola’. Pel que fa a l’EMD, la vocal Susana Herrada ha mostrat ‘tot el suport de l’administració valldoreixenca a les iniciatives de la pagesia per recuperar el mosaic agroforestal de Collserola i ajudar a evitar els grans incendis forestals’.

 

Susana Herrada i Paul Domènech durant la presentació del projecte.

 

És per això que des de l’EMD de Valldoreix es finançarà una part del projecte i s’endegarà una campanya comunicativa per tal que, tant la ciutadania com el teixit empresarial i comercial de la vila, es pugi donar suport a la iniciativa a través de l’apadrinament dels rucs. Amb això es vol fomentar la implicació i la participació de la ciutadania i permetre que els veïns i veïnes de Collserola contribueixin a la tasca de preservació de l’entorn natural i de prevenció d’incendis forestals.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

20-02-2024

L’EMD de Valldoreix inverteix 334.000€ en renovar i millorar la claveguera del torrent de Can Badal

19-02-2024

Els delictes es redueixen en un 11,3% a Valldoreix durant el 2023

19-02-2024

Pressupost prorrogat i retorn de la pagesia i la ramaderia a Collserola al ple de febrer

08-02-2024

La valldoreixenca Carmina Puig guardonada amb el XII Premio Estatal del Trabajo Social