Cercador per paraules clau
19 juliol 2018

Una família de Valldoreix recapta 2.000 kg d’ajuda humanitària per a un camp de refugiats a Lesbos

Una família valldoreixenca sense cap experiència en campanyes d’ajuda humanitària ha aconseguit en menys de tres mesos recaptar dues tones de roba, sabates i altres productes bàsics. El material humanitari està ja de camí cap al camp de refugiats d’Skala Skamineas, a l’illa grega de Lesbos.

La iniciativa solidària va sorgir a partir de l’experiència com a voluntària de l’Aina Dalet a Lesbos amb l’ONG Lighthouse Relief. Les setmanes al camp de migrants de l’illa la van fer conscienciar profundament sobre el drama dels refugiats i la importància de l’assistència humanitària. Amb l’ajuda de la seva mare, Sophie Detry, de la família i els amics, en menys de 3 mesos la família de l’Aina ha aconseguit recollir 2.000 quilograms de productes bàsics, dels quals 1.300 ja es dirigeixen rumb al camp de refugiats Skala Skamineas, al nord de l’illa grega de Lesbos.

Sense experiència prèvia i en un període de temps sorprenentment curt, la família valldoreixenca ha assolit aplegar dues tones de roba, sabates, articles d’higiene i altres productes bàsics que arribaran diumenge a l’ONG Lighthouse Relief. L’acció ha estat possible gràcies al treball conjunt d’una extensa xarxa de familiars i amics, la difusió per xarxes socials i la posada en marxa d’un crowfunding amb el que s’han recaptat 1.800€ que s’han destinat a sufragar el cost dels ferries, la benzina i els peatges que el camió necessita per arribar a l’illa hel·lènica.

El conductor voluntari recorre ja els 3.000 quilòmetres que separen Valldoreix del campament de Lesbos carregat amb els 1.300 kg màxims de material humanitari que el vehicle pot desplaçar per viatge. La família de l’Aina i la Sophie donarà la resta del material a ONG encarregades de tenir cura de les persones migrants al nostre país i, atès l’èxit d’aquesta primera experiència, no descarta tornar a aventurar-se en accions d’aquest tipus properament.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

13-05-2024

Junts+ Puigdemont, força més votada el 12-M a Valldoreix

07-05-2024

El CAP de Valldoreix acull una prova pilot per implantar la prescripció social

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril