Cercador per paraules clau
28 setembre 2018

Valldoreix aprova tenir un carrer de l’1 d’Octubre i reivindica el primer aniversari del referèndum

El Ple de setembre ha donat llum verda a l’EMD-Valldoreix per revalidar el suport institucional al referèndum d’autodeterminació de 2017 i recordar la difícil jornada electoral rebatejant un tram del carrer Sant Albert com a carrer de l’1 d’octubre.

Un any després del diumenge històric que va suposar el referèndum d’autodeterminació per Catalunya i Valldoreix, el Ple de la Junta de Veïns i Veïnes es va reunir ahir per tirar endavant dues mocions per reivindicar el primer aniversari de la votació. Amb el vist i plau de la majoria de la cambra, l’EMD-Valldoreix reivindica el llegat del plebiscit i homenatjarà l’1 d’octubre amb un carrer a la vila.

Una proposta presentada pel grup municipal de PdeCAT-Actuem, va posar sobre la taula la possibilitat de traslladar a la comissió del nomenclàtor de Sant Cugat que Valldoreix tingui un carrer en record a la jornada del primer d’octubre. La moció va ser aprovada per la majoria dels representants municipals i, per tant, es proposarà que el tram del carrer de Sant Albert, entre el carrer Tibidabo i la Rambla Mossèn Jacint Verdaguer, passi a denominar-se carrer de l’1 d’octubre un cop rebi el vist-i-plau des de l’Ajuntament de Sant Cugat.

La moció de reivindicació de la jornada del referèndum va servir igualment per fer una ferma condemna de la brutalitat policial, exigir la llibertat immediata i incodicional per als polítics i líders civils empresonats, la retirada dels càrrecs judicials als exiliats i la reiteració de la necessitat que el govern espanyol accepti negociar un referèndum d’autodeterminació amb Catalunya. L’Entitat Municipal traslladarà els acords de la moció als grups parlamentaris del Parlament, així com al Govern de la Generalitat, al Congrés dels Diputats, al Parlament Europeu i a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH).

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

15-03-2023

Prohibit fer foc al bosc: Valldoreix està des d’avui i fins al 15 d’octubre en període de risc d’incendi forestal

14-03-2023

L’Escola de Música de Valldoreix celebra 25 anys d’ensenyaments musicals a la vila amb un gran concert

13-03-2023

Valldoreix celebra el Dia de la Dona amb una obra teatral reivindicativa i caminant per la igualtat