Cercador per paraules clau
12 setembre 2023

Valldoreix celebra la Diada defensant la llengua catalana i reclamant una llei pròpia per a les EMD

En la seva estrena com a president de l’EMD de Valldoreix encapçalant els actes de la Diada Nacional de Catalunya a Valldoreix, Juanjo Cortés va centrar el seu parlament en la defensa de la llengua catalana, el compromís de les EMD amb la defensa de la ‘democràcia i la voluntat col·lectiva sense ingerències’ i en la reivindicació de la necessitat d’una llei pròpia que atorgui a les entitats municipals del país ‘el reconeixement institucional, legislatiu i financer que ens mereixem’. L’acte institucional, celebrat ahir al punt del migdia als Jardins 11 de Setembre de la Casa de la Vila,  havia començat amb el president Juanjo Cortés demanant a tots els assistents guardar un respectuós minut de silenci per les víctimes del terratrèmol del Marroc i per la cooperant catalana Emma Igual, morta dissabte a Ucraïna.

Un cop el president Cortés va enllestir el seu discurs als crits de ‘Visca Valldoreix i visca Catalunya’ ser el torn de les ofrenes florals. La primera en acostar-se al monument dedicat a la memòria de l’heroi valldoreixenc a la Guerra de Successió, Francesc Busquets i Pujol, va ser la comitiva institucional, amb el president de l’EMD al capdavant. A en Juanjo Cortés el van acompanyar els vocals del govern Susanna Casta, Ramon Segura i Xavier Humet; els vocals de Junts per Sant Cugat-Valldoreix a l’oposició Bernat Gisbert i Lluïsa Muñoz; la senadora Elena Vila; el tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Sant Cugat, Carles Brugarolas, en representació de l’alcalde Josep Maria Vallès; i els regidors del consistori santcugatenc Pilar Gorina, Francesc Duch i Jose Gallardo, que van fer l’ofrena conjunta. Acte seguit van ser els representants del Grup d’Estudis de Valldoreix-Valldaurex, els grups del PSC, la CUP, ERC, Junts i Valldoreix Plural qui es van apropar al monument per fer la seva ofrena de flors.

La tradicional cantada dels himnes Nacional de Catalunya i de Valldoreix, per part dels membres de la Coral l’Harmonia de Valldoreix, va cloure els actes de la Diada Nacional de Catalunya a Valldoreix.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix

24-05-2024

Una setantena de veïns i veïnes assisteixen a la xerrada sobre prevenció d’incendis a Valldoreix

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

13-05-2024

Junts+ Puigdemont, força més votada el 12-M a Valldoreix