Cercador per paraules clau
12 setembre 2018

Valldoreix celebra la Diada exigint l’alliberament dels polítics empresonats i el retorn dels membres del govern a l’exili

El manifest que va llegir la presidenta accidental de l’EMD de Valldoreix, Susana Herrada, consensuat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM), va estar centrat en reivindicar el paper del món local en la defensa pacífica dels drets i les llibertats del poble de Catalunya.

Durant el seu parlament, Susana Herrada va remarcar el tarannà de la societat catalana, que al llarg dels anys ha demostrat que la pau, la llibertat, la convivència, el respecte democràtic i la llibertat d’expressió son els pilars de les reivindicacions per aconseguir el respecte a la dignitat, a les institucions, a les llibertats i als drets de la ciutadania de Catalunya. És en aquest sentit que Herrada va assegurar que, com a governs locals de Catalunya, ‘som el baluard per garantir la dignitat i la llibertat de tots i cadascun dels nostres conciutadans i conciutadanes. Nosaltres, el món local, ens conjurem per seguir estant sempre al costat de les institucions d’aquest país, dels legítims representants públics i del poble de Catalunya’.

En aquest mateix sentit, Susana Herrada va voler deixar clar que la presidència de l’EMD de Valldoreix i les seves vocalies, com a representants públics de la ciutadania de Valldoreix, es mantindran sempre al costat dels ciutadans amb el compromís inalterable de ser un dels garants en la defensa dels drets i llibertats de la ciutadania.

Un cop pronunciat el discurs de la presidenta accidental va ser el torn del tradicional acte ofrenes florals. Els primers en acostar-se al monument dedicat a la memòria de l’heroi valldoreixenc a la Guerra de Successió, Francesc Busquets i Pujol, van ser els portaveus dels grups de CiU-Actuem, Bernat Gisbert i de la CUP-PC, Xavier Humet que van fer l’ofrena institucional de manera conjunta, acompanyats pels comandaments dels cossos policials del municipi. Acte seguit van ser els representants del Grup d’Estudis de Valldoreix-Valldaurex, l’associació Valldoreix Espais Naturals (VEN), ERC i CUP-PC els qui es van apropar al monument per fer la seva ofrena.

L’acte de commemoració de la Diada a Valldoreix es va tancar, com és tradició, amb la cantada dels himnes Nacional de Catalunya i de Valldoreix, per part dels membres de la Coral l’Harmonia de Valldoreix.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

22-03-2023

La plaça cívica de la Casa de la Vila de Valldoreix estrena zona esportiva de cal·listènia

21-03-2023

Acord entre l’EMD i l’AFA de l’Arnau Cadell pel foment de l’educació cultural i l’activitat esportiva entre l’alumnat

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

15-03-2023

Prohibit fer foc al bosc: Valldoreix està des d’avui i fins al 15 d’octubre en període de risc d’incendi forestal