Cercador per paraules clau
05 maig 2020

Valldoreix estrena la fase 0 del desconfinament amb el petit comerç obert i restriccions al transport públic

Persianes amunt i comerç minorista obert ha estat la tònica dominant aquest dilluns a Valldoreix en el primer dia d’aplicació de la Fase 0 de desconfinament decretat pel govern espanyol, davant el descens de morts i de contagis per coronavirus al global de l’Estat. En aquesta nova situació els comerços minoristes (menys de 400 m2) poden obrir portes i despatxar la clientela, però amb la limitació de només poder atendre un únic client per cada dependent/treballador de la botiga. A més, s’hauran d’extremar les precaucions i fer les tasques de neteja i desinfecció dos cops al dia per evitar un repunt dels casos de Covid-19. En el mateix cas es troben els establiments de prestació de serveis, com perruqueries, centres d’estètica, fisioterapeutes, etc. que han d’atendre els clients amb cita prèvia i donant preferència a les persones majors de 65 anys

En aquesta fase inicial també han pogut obrir portes els bars i restaurants de la vila, però en el seu cas concret les limitacions han consistit en limitar el servei al menjar per endur i amb la consumició dins de l’establiment prohibida. Pel que fa a les comandes, no es poden fer ‘in situ’ i s’han de tramitar per via telefònica, a través de canals online o mitjançant aplicacions mòbils.

El transport públic, un dels pocs serveis que s’ha mantingut en funcionament al llarg del confinament, també encara la fase 0 amb noves directrius per als seus usuaris. En aquesta primera fase els viatgers hauran de portar obligatòriament mascareta protectora i l’ocupació estarà limitada al 50% dels seients, mentre que a les plataformes on anar dret només hi pot haver dos viatgers per cada m2. Per tal de facilitar que tothom faci ús de màscara al transport públic, els voluntaris de l’Agrupació de Protecció Civil de Sant Cugat han repartit els protectors facials a l’estació de Valldoreix els matins de dilluns i dimarts.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

15-03-2023

Prohibit fer foc al bosc: Valldoreix està des d’avui i fins al 15 d’octubre en període de risc d’incendi forestal

14-03-2023

L’Escola de Música de Valldoreix celebra 25 anys d’ensenyaments musicals a la vila amb un gran concert

13-03-2023

Valldoreix celebra el Dia de la Dona amb una obra teatral reivindicativa i caminant per la igualtat