Cercador per paraules clau
10 febrer 2015

Valldoreix i Sant Cugat celebren el soterrament de la línia d’alta tensió amb una festa ciutadana

La Festa de la Llum serà el pròxim 22 de febrer i començarà al barri de Mas Gener a Mira-sol per després traslladar-se a la plaça del Casal de Cultura de Valldoreix, on se celebrarà el gruix dels actes al llarg de tot el dia.

Amb la celebració tant l’EMD de Valldoreix com l’Ajuntament de Sant Cugat volen festejar el definitiu soterrament de les línies d’alta tensió i l’eliminació de les torres elèctriques al seu pas per Valldoreix i Mira-sol. L’avinguda i la rambla del Baixador són ara unes vies lliures l’impacte visual que provocaven les torres i sense la contaminació elèctrica que la línia d’alta tensió suposava per als veïns i veïnes del seu entorn.

El programa d’actes de la Festa de la Llum s’iniciarà a Mira-sol a les 10.30 hores amb una xocolatada i un espectacle infantil per després traslladar-se a la plaça del Casal de Cultura de Valldoreix a partir de les 11.30 hores. Els actes de la Festa de la Llum a Valldoreix començarà amb diferents tallers per a infants relacionats amb la llum i seguirà a les 12.00 hores amb l’acte institucional de descoberta de l’escultura commemorativa del soterrament de les línies d’alta tensió a Valldoreix i Mira-sol, que anirà a càrrec del president de l’EMD-Valldoreix, Josep Puig i de l’alcaldessa de Sant Cugat,Mercè Conesa. L’acte també comptarà amb la presència de la directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa i de Pere Palacín, director General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya. L’acte institucional acabarà amb la amb la visita a l’exposició ‘101 anys d’alta tensió’ a la Sala del Casal de Cultura.

La celebració es reprendrà a les 17.00 hores amb una xocolatada per a tots els participants, que donarà pas a l’activitat musical d’animació infantil ‘El ball del fanalet’. A les 18.30 hores serà el torn del ball coreografiat ‘flash mob’, amb la participació de totes les persones presents a la plaça.

El punt final a la Festa de la Llum el posarà l’espectacle de música, dansa, llums i ombres i videoprojeccions ‘Insectum’, que pujarà a les 19.30 hores a l’escenari de la Nau de Cultura de Valldoreix.

Els treballs de soterrament i desmuntatge de la línia elèctrica van finalitzar el passat mes de desembre. En total s’han eliminat tres quilòmetres de longitud d’infraestructura aèria 12 torres de grans dimensions. Aquesta obra ha estat finançada i impulsada per l’Ajuntament de Sant Cugat, l’EMD de Valldoreix i la Generalitat de Catalunya.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

22-03-2023

La plaça cívica de la Casa de la Vila de Valldoreix estrena zona esportiva de cal·listènia

21-03-2023

Acord entre l’EMD i l’AFA de l’Arnau Cadell pel foment de l’educació cultural i l’activitat esportiva entre l’alumnat

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

15-03-2023

Prohibit fer foc al bosc: Valldoreix està des d’avui i fins al 15 d’octubre en període de risc d’incendi forestal