Cercador per paraules clau
16 gener 2023

Valldoreix inicia la campanya anual de control de la processionària a equipaments i espais públics de la vila

L’EMD de Valldoreix posa en marxa aquesta setmana la campanya anual de lluita contra la processionària del pi, per mantenir els pins i cedres de Valldoreix lliures d’aquesta plaga que malmet les poblacions de pins i debilitant-los exposant-los a l’atac d’insectes perforadors. És per aquests motius que aquest divendres 20 de gener, s’aplicarà un tractament fitosanitari a tots els pins i cedres ubicats en els següents recintes municipals o espais públics de la vila: CEIP Jaume Ferran i Clua, Escola Bressol, aparcament de la Casa de la Vila, pineda del CAP de Valldoreix i plaça del Casal de Cultura. També està previst actuar aquest dijous 19 de gener als pins propers al centre d’acollida d’animals del Cau Amic. Aquesta intervenció es  es fa en coordinació amb els responsables de l’associació animalista per evitar que els gossos del centre puguin quedar exposats al tractament i alhora per deslliurar-los del risc d’entrar en contacte amb aquesta plaga.

El tractament fitosanitari el realitzarà l’empresa Fitonatur en horari nocturn, a partir de les 23h, per evitar les hores de més afluència de persones, i s’aplicarà amb l’ajuda d’una pistola nebulitzadora i d’un canó polvoritzador de gran abast, amb els quals es ruixaran les capçades dels arbres per evitar que les erugues continuïn amb el seu cicle vital. El tractament es farà d’acord amb la legislació vigent, reguladora del marc d’actuació per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris, i seguint tots els protocols de seguretat per a les persones i els animals de companyia.

Mentre s’estiguin duent a terme aquests tractaments fitosanitaris, es recomana a tots el veïns i veïnes de les zones afectades o properes que mantinguin les portes i les finestres de les seves llars tancades i que no deixin roba estesa ni animals domèstics al jardí o als balcons. Es recomana també a les persones propietàries de jardins o terrenys amb presència de pins o cedres, que mantinguin les seves finques en un adequat estat fitosanitari, per prevenir l’aparició de les erugues i, per tant, problemes d’al·lèrgia al conjunt del veïnat.

Cal recordar també que és important seguir aquestes indicacions:

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

31-01-2023

L’EMD i Catalònia Creactiva renoven per 4 anys l’acord per a la integració de persones en risc d’exclusió

27-01-2023

Dret a vot i suport a la vaga de metges i mestres per iniciar l’any polític al Ple de l’EMD

25-01-2023

‘La flor de l’autopista’ enceta l’edició 2023 de la Programació Continuada de Teatre de Valldoreix

16-01-2023

Valldoreix inicia la campanya anual de control de la processionària a equipaments i espais públics de la vila