Cercador per paraules clau
19 setembre 2018

Valldoreix posa fi al cap de setmana de Festa Major amb un balanç molt positiu de participació de la ciutadania

La participació ciutadana, l’ampli ventall d’actes i activitats de tots els colors i per tots els públics han estat els protagonistes més destacats de l’èxit rotund de festa gran de Valldoreix de 2018.

La presidenta accidental de l’EMD de Valldoreix, Susana Herrada, ha volgut destacar la celebració d’un programa de Festa Major, posant l’èmfasi sobre les activitats dirigides als més menuts i al públic famíliar i a l’èxit de participació. La valoració institucional de la festa més important de la vila després d’un intens cap de setmana en què la festa grossa ha repartit alegria, entreteniment i festa a parts iguals per tot Valldoreix, amb propostes com la cantada d’havaneres, tallers familiars participatius, espectacles culturals, i la celebració del 30è aniversari dels Gegants de Valldoreix, entre d’altres activitats.

La inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Emociona’m’ a la Casa de la Vila i la tradicional i emotiva cantada d’Havaneres Port Bo de Calella de Plafrugell i Cremat Rom Pujol van donar, dijous 13 de setembre, el tret de sortida als dies més esperats de l’any a Valldoreix. L’equip de govern de l’Entitat Municipal va estrenar l’activitat festiva inaugurant la mostra d’instantànies dels alumnes del taller de fotografia de la Fundació Creactiva del Grup Catalònia, on les imatges recullen tot tipus d’emocions i sentiments captats i expressats a través de l’ull de les càmeres dels usuaris. Tothom qui vulgui la podrà visitar gratuïtament a la sala d’exposicions de l’EMD fins el 13 de desembre

La jornada de divendres va començar amb la disputa dels primers partits dels tornejos de pádel, tennis i hándbol, competicions que es van estendre fins diumenge amb les finals i l’entrega de trofeus als merescuts guanyadors i guanyadores de les competicions. Aquella mateixa tarda, la companyia ‘Homenets’ va complir amb el seu encàrrec de divertir a la canalla valldoreixenca amb un espectacle on els artistes van interpretar un repertori de cançons infantils clàssiques catalanes. A més d’acollir el concert-espectacle dels ‘Homenets’, la Plaça Casal de Cultura va ser l’escenari de l’elaboració d’un excepcional i acolorit mosaic i una pintura de l’skyline de Valloreix de la mà dels infants de la vila.

El moment més esperat va arribar amb el pregó de Festa Major, que va anar a càrrec de Carolina Amado, presidenta de l’Associació Anita, que va pronunciar un emotiu discurs en què va donar a conèixer la tasca de l’entitat en la lluita per combatre el càncer en infants, a través del foment de la investigació. A la nit, l’encomanadís ritme de l’Orquesta Cimarrón, una de les formacions musicals amb més tradició al territori, va oferir una actuació que va tancar els actes festius del primer dia de Festa Major, en què ningú va poder quedar-se quiet.

Amb els actes de festa major immersos de ple al cap de setmana, la ciutadania es va llevar dissabte dia 15 amb el Mercadet dels Dissabtes, la Fira de Brocantrers a la Plaça de l’Estació, la paella multitudinària i el sorteig d’una panera de productes dels comerciants de la zona. L’esport va gaudir dissabte d’una gran oferta a la vila amb la segona jornada dels certamens de pàdel, tennis i vòlei platja al Club Esportiu Valldoreix, la celebració dels tornejos d’handbol i d’Street Basket 3×3 i les jornades de portes obertes de l’Escola de Pàdel i l’Escola de Tennis, també al Club Esportiu Valloreix.

Els infables, minitennis, segway i passejades en poni van omplir la Plaça Pompeu Fabra de nens i nenes durant tot el dia, mentre que a la Plaça Casal de Cultura la companyia Comeet va engegar un taller familiar participatiu amb personatges de conte i l’EMD va lliurar els premis del Concurs de Cartells a les guanyadores: Marta Bellés, Charlotte Laverne i a la Fundació GURU. Altres actes destacats de dissabte 15 van ser els diversos àpats populars que es van celebrar a la vila, la final del II Concurs de Bandes en la que es va imposar el grup Koré. El plat fort de la nit va ser l’actuació dels Buhos, que va aplegar més d’un miler d’espectadors a la Pl. del Casal de Cultura. Malauradament, el recital dels calefellencs es va haver de suspendre a la meitat per la pluja, motiu que també va provocar la suspensió de l’actuació de la DJ Keké Kult.

La III Caminada Popular de Valldoreix, la Trobada Castellera amb l’estrena del  primer Castell de Dones dels Castellers de Sant Cugat i la celebració dels 30 anys del naixement dels Gegants de Vallodreix van ser els esdeveniments més destacats de diumenge 16 de setembre. L’acte de cloenda del programa de Festa Major va anar a càrrec d’Eduard Iniesta i Piti Español amb l’acolorida obra artística musical ‘Els colors del mar’ dedicat a les músiques de la mediterrània.

Tot i haver d’acomiadar la Festa Major de 2018, l’EMD proposa altres activitats durant aquest mes entre els que destaquen la visita guiada pel taller ADOLF, el sopar del barri de la Serreta, la representació de ‘La Clau’ a càrrec del Grup de Teatre Espiral i la 6a Oktoberfest Vall d’Or.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

30-03-2023

Valldoreix presumeix de teixit esportiu a la 1a edició de la Gala de l’Esport

28-03-2023

L’equip de govern de Valldoreix fa balanç del mandat 2019-2023

22-03-2023

La plaça cívica de la Casa de la Vila de Valldoreix estrena zona esportiva de cal·listènia

21-03-2023

Acord entre l’EMD i l’AFA de l’Arnau Cadell pel foment de l’educació cultural i l’activitat esportiva entre l’alumnat