Cercador per paraules clau
21 febrer 2020

Valldoreix recuperarà les 5 Milles Femenines i arranjarà la riera de Canals

Els partits polítics amb representació al Ple de la Junta de Veïns, exceptuant la vocal de Ciutadans que es abstenir, es van posar d’acord ahir dijous per aprovar la moció de recuperació de la cursa de les 5 Milles Femenines de Valldoreix, presentada pels grups d’ERC-MES, CUP-PC i PSC. 

La iniciativa té per objecte restaurar la prova atlètica exclusiva per a dones que es va celebrar a Valldoreix des de l’any 2003 i fins el 2016 i recuperar el caràcter reivindicatiu i pioner de la cursa dins del moviment feminista, atès què va ser la primera cursa exclusivament femenina del panorama català. En la mateixa línia, el plenari també va donar llum verda a la moció presentada pels mateixos tres grups, per crear una comissió d’esports a la vila, que aglutini tots els actors del teixit esportiu de Valldoreix. Aquesta comissió tindrà com a un dels seus principals objectius la promoció i visualització de l’esport femení.

On sí van estar d’acord la totalitat de representants polítics de Valldoreix va ser en la necessitat d’arranjar la riera de Canals i treure les canonades del clavegueram de la llera, per tal d’evitar l’abocament de fecals. L’actuació també vol evitar l’erosió de futures crescudes d’aigua, a través de la construcció de petits murs de retenció d’aigua que puguin servir com a zones humides que garanteixin una bona biodiversitat.

També va rebre el vist i plau de la Junta de Veïns de l’EMD la proposta de la vocal de Ciutadans, Anna Cano, d’augmentar l’oferta d’autobusos urbans en horari nocturn de divendres i vigílies de festiu. La moció va tirar endavant amb els vots favorables de la vocal taronja i els vocals de l’equip de govern, mentre que els grups a l’oposició es van abstenir.

La sessió plenària de febrer va servir igualment per aprovar la tercera i quarta modificacions pressupostàries de l’any on, entre d’altres, hi destacaven les partides per a la rehabilitació de les cobertes de la Masia de Can Monmany (181.792€), la compra i instal·lació de mòduls de l’Escola de Música (22.968€), la instal·lació d’un aparcament de bicicletes i patinets a l’IES Arnau Cadell (9.994€) i l’increment de la dotació al Trofeu de Tennis Vila de Valldoreix (3.000€).

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

30-03-2023

Valldoreix presumeix de teixit esportiu a la 1a edició de la Gala de l’Esport

28-03-2023

L’equip de govern de Valldoreix fa balanç del mandat 2019-2023

22-03-2023

La plaça cívica de la Casa de la Vila de Valldoreix estrena zona esportiva de cal·listènia

21-03-2023

Acord entre l’EMD i l’AFA de l’Arnau Cadell pel foment de l’educació cultural i l’activitat esportiva entre l’alumnat