Cercador per paraules clau
27 setembre 2023

Valldoreix se cita un any més amb la tradició de l’Aplec de la Salut el 15 d’octubre

Un any més l’ermita de la Salut i la seva esplanada tornaran a collir els actes del tradicional Aplec de la Salut, una diada d’activitats culturals i familiars a tocar del Puig Madona. L’aplec valldoreixenc es remunta al final de la Guerra Civil, i s’ha celebrat des d’aleshores sense interrupció, exceptuant les edicions 2020 i 2021 suspeses per la Covid. Com els darrers anys, enguany la cita està fixada al calendari pel diumenge 15 d’octubre, donant continuïtat al canvi iniciat l’any 2018 de canviar la data de celebració de l’aplec -tradicionalment es feia el 12 d’octubre- per poder celebrar amb tranquil·litat el concurs de paelles evitant la prohibició d’encendre foc al bosc durant el període d’alt risc d’incendis a Collserola (del 15 maig al 15 d’octubre)

 programa d’activitats arrencarà a dos quarts de deu del matí amb la missa oficiada pel rector de la parròquia de Valldoreix, Josep Maria Manresa, que donarà pas, a les 11:00h, a l’inici de la visita comentada a l’ermita a càrrec de Valldaurex, els tallers creatius, la tirolina i l’exhibició de vehicles i material de l’ADF. A les 11:30 començarà la Ballada dels Gegants de Valldoreix que continuarà amb la Ballada de Sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa. A les 13:30h prendran el protagonisme la Coral l’Harmonia de Valldoreix i el cor jove Music’Al Cor, que oferiran la seva cantada.

El moment àlgid de l’Aplec de la Salut arribarà al punt de les 14.00h quan arrencarà el Concurs de Paelles i el jurat començarà a tastar els arrossos per triar la paella guanyadora.

Les inscripcions es poden fer enviant un correu electrònic a bustia@valldoreix.cat fins el 10 d’octubre, on cal indicar nom, telèfon, número de participants, quantitat de taules, carpes i cadires necessàries. Només en cas de necessitat es pot pujar amb vehicle i cal sol·licitar-ho per correu electrònic, fent constar el número de matrícula. Amb tot, des de l’organització es demana que s’accedeixi a peu a l’ermita.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

16-10-2023

Valldoreix no falla a la seva cita anual amb la història i la tradició de l’Aplec de la Salut

27-09-2023

Valldoreix se cita un any més amb la tradició de l’Aplec de la Salut el 15 d’octubre

24-10-2022

L’Aplec de la Salut recupera la normalitat precovid i torna a omplir l’esplanada de l’ermita de tradició i cultura

13-09-2022

Valldoreix celebra la Diada refermant el compromís del municipalisme amb la defensa de la democràcia