Cercador per paraules clau
12 març 2019

Valldoreix se suma a la celebració del Dia Mundial del Consumidor amb una campanya sobre l’etiquetatge

La Diputació de Barcelona i l’EMD de Valldoreix celebraran el 15 de març, Dia Mundial del Consumidor, amb una jornada de conscienciació ciutadana sobre els drets del consumidor i la importància de l’etiquetatge dels productes alimentaris frescos.

La Diputació de Barcelona (DiBa) organitza des de 2011 una campanya conjunta amb altres organismes locals del territori per impulsar la consciència ciutadana sobre els drets dels consumidors. La campanya comunicativa d’enguany se centra en la importància de l’etiquetatge en els productes alimentaris frescos com a garantia de seguretat sanitària pels consumidors i de coneixement del producte.

Un estudi recent del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha posat sobre la taula el desconeixement i la falta de comprensió de l’etiquetatge per part del consumidor mitjà, fent palesa la importància cabdal de la temàtica del Dia del Consumidor de 2019. La campanya comunicativa té per objectiu incidir en la necessitat d’etiquetar els productes alimentaris, seguint estrictament la normativa vigent i en un codi de fàcil comprensió per a tothom. Amb la iniciativa, tant la Diputació com l’EMD, volen posar l’accent en l’obligació de facilitar als consumidors tota la informació indispensable (com la composició de l’aliment o el lloc de fabricació) en els productes alimentaris i exigir que l’etiquetatge sigui precís, senzill i que no comporti cap mena d’engany.

La campanya comunicativa de la DiBa posa a disposició de tothom tríptics informatius sobre l’etiquetatge en carn, ous, productes del mar, fruites i verdures, a més de tota la informació de la campanya del proper 15 de març, al web www.diba.cat/ca/web/consum/campanya-2019.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

15-03-2023

Prohibit fer foc al bosc: Valldoreix està des d’avui i fins al 15 d’octubre en període de risc d’incendi forestal

14-03-2023

L’Escola de Música de Valldoreix celebra 25 anys d’ensenyaments musicals a la vila amb un gran concert

13-03-2023

Valldoreix celebra el Dia de la Dona amb una obra teatral reivindicativa i caminant per la igualtat