Cercador per paraules clau
19 setembre 2023

Valldoreix vibra amb una Festa Major 2023 molt participada per les entitats i la ciutadania

Malgrat no començar de la millor manera possible, amb canvis d’ubicació de darrera hora per esquivar la pluja de divendres, la Festa Major de Valldoreix ha estat un èxit organitzatiu i de participació, tant pel que fa a l’assistència de públic als actes com per la implicació del teixit associatiu. Ha estat, en paraules del president de l’EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés -que vivia la seva primera Festa Major al càrrec- ‘una Festa Major que ha fet poble’. I va ser així des del primer moment, amb l’elecció d’Antonio Zamora com a pregoner de la festa, en reconeixement de la seva trajectòria de tota una vida dedicada a treballar des de l’associacionisme per millorar Valldoreix. 

El pregó d’Antonio Zamora va donar el tret de sortida a la Festa Major fent un repàs a la història de la vila, a través de les seves vivències. Va ser un pregó ple de records, emocions i agraïments, on Zamora també va aprofitar per demanar a les autoritats municipals que treballin per tal que els joves de Valldoreix no hagin de marxar de la vila. Les paraules de Zamora van arrencar els aplaudiments emocionats del públic assistent que va omplir la Sala de Plens de l’EMD, en substitució de la plaça del Casal de Cultura xopa per la pluja. Abans, però, va tenir lloc la inauguració de la 38a Mostra d’Art de l’Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, on es poden admirar les obres de 32 artistes de la vila.

La pluja tampoc va permetre la celebració a la plaça del Casal la resta d’activitats programades a la tarda i vespre de divendres, que es van traslladar a l’espai Envelat del Garden. Allà van tenir lloc la cantada d’havaneres amb Els Barcarola de Vilassar de Mar, la botifarrada popular i el concert de rumba catalana del grup ‘Todos los gatos son pardos’ amb el seu tribut a Gato Pérez.

Dissabte, el dia fort

La jornada de dissabte va arrencar molt animada i esportiva amb les classes obertes de dance i body balance a la plaça del Casal de Cultura, a càrrec del Complex Esportiu i l’inici de la disputa dels tornejos de tenis, pàdel i vòlei platja al Club Esportiu Valldoreix. A la plaça de l’Estació van tenir lloc la Fira d’Artesans i Brocanters, el Mercadet dels Dissabtes, la Trobada d’Associacions Veïnals i Entitats Culturals, l’entrega de Premis del Concurs de Cartells de Festa Major i l’Arrossada Marinera del Supermercat Condis i la peixateria Tast de Mar. Entre tant, a la parròquia de Sant Cebrià es va celebrar la Missa Major de Festa Major, amb motiu de la festivitat patronal de Valldoreix.

 

L’activitat de tarda va començar amb la Rua i el ball dels Gegants de Valldoreix i els gegantons i capgrossos del Ferran i Clua, acompanyats per les colles geganteres de Sant Cugat, St. Llorenç Savall, Esparraguera, Ca’n Oriol i els capgrossos de Catalònia, que van finalitzar la cercavila a la Pl. de l’Estació. Allà els esperaven el conte i els tallers de la Creu Roja i les activitats per a infants i joves del Cau Trementinaire. Una mica més tard van arrencar el concert de gòspel a l’Església Protestant, amb el grup de Sant Cugat ‘Esencia de Vida’ i la 7a edició de la Festa de les Ostres al recinte del Supermercat Condis i la peixateria Tast de Mar. A les 20:30h es van començar a cuinar i servir els 90kg de sardines de la Sardinada Popular Ecològica de l’Associació de Veïns i Veïnes Progressistes. La traca final d’un dissabte tan intens no va ser més relaxada, ja que a l’aparcament de CAP es van congregar vora 3.000 persones per gaudir de la música de Mariona Escoda i Buhos, que van fer saltar i ballar el públic assistent fins a la matinada.

Diumenge de castells i paelles

La Diada Castellera, a càrrec dels Castellers de Sant Cugat, els Minyons de Terrassa i els Xics de Granollers, va omplir la plaça del Casalet per encetar l’activitat de diumenge. Al migdia l’activitat es va traslladar a l’espai Envelat del Garden, on 12 cuineres i cuiners i els seus ajudants es van posar davant dels fogons per cuinar per prop de 400 persones, al Concurs de Paelles organitzat pel Casal de la Gent Gran de Valldoreix. A la mateixa hora al Club Esportiu es van entregar els premis dels tornejos de tenis, pàdel i vòlei platja, amb una participació de 300 persones, mentre al taller de l’artista valldoreixenc Adolf 23 persones van gaudir de la 25a edició de la visita guiada. La cloenda del programa d’actes de la Festa Major la va protagonitzar el Grup de Teatre El Cercle dels Marxosos del Vallès que van pujar a l’escenari de la Nau de Cultura per representar la seva obra ‘Terra d’Oreig’.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

19-09-2023

Valldoreix vibra amb una Festa Major 2023 molt participada per les entitats i la ciutadania

19-09-2022

La participació i el civisme protagonitzen la celebració de la Festa Major de Valldoreix 2022

09-09-2022

L’atleta Joan Serraboguñá és el pregoner d’enguany de la Festa Major de Valldoreix

01-09-2022

La cantant barcelonina Suu és la cap de cartell de la Festa Major de Valldoreix 2022