Cercador per paraules clau
30 novembre 2021

Víctor Otero Monzó i Pep Tines guanyen el 40è Premi Literari de Valldoreix

El valldoreixenc Víctor Otero Monzó, en categoria juvenil, i el bagenc Pep Tines, en adults, han estat els guanyadors de la convocatòria 2020 del Premi Literari de Valldoreix, que enguany celebrava la 40 edició del guardó. ‘La venjança del cavaller’ és el títol del relat amb què Víctor Otero s’ha endut el premi juvenil, una història que pren com a punt de partida el moment històric de l’assassinat de l’Abat Biure del Monestir de Sant Cugat, per crear una trama on la mort de l’abat s’explica des de la perspectiva de diferents personatges. El guardó en categoria adulta ha sigut per ‘El Donant’, on Pep Tines ens relata una història estrambòtica, plena de girs i vitalitat, que es genera a partir de la signatura, per part del protagonista, d’un contracte de donació dels seus òrgans. El problema arriba quan li reclamen els òrgans abans de la seva mort i tot es precipita.

El lliurament dels premis es va fer durant un acte celebrat el dijous 25 de novembre a la Sala de Plens de la Casa de la Vila de Valldoreix que va aplegar a la majoria dels membres del jurat del certamen literari i a una vintena de veïns i veïnes. L’acte d’entrega de guardons, que arribava amb un any de retard per culpa de les restriccions de reunió motivades per la pandèmia de la Covid-19, va estar encapçalat pel president de l’EMD, Josep Puig, i la vocal de Cultura i presidenta del jurat, Susana Herrada. No hi van faltar Enric Larreula, Teresa Bosch i Mariona Masferrer, membres del jurat, i per suposat els dos guanyadors.

Per Víctor Otero guanyar el Premi Literari de Valldoreix ha suposat un ‘honor poder guanyar un premi com aquest al meu poble i és una gran satisfacció veure com una cosa que has escrit amb les teves pròpies mans després la puguis veure publicada amb format imprès. Estic molt orgullós’. Per a Pep Tines el guardó va ser ‘una sorpresa i una emoció molt important, perquè ja no era massa conscient que m’havia presentat al premi. És molt emocionant que algú valori tant un escrit que jo havia fet per a mi mateix i li hagi agradat. També és interessant veure les interpretacions que els lectors han fet dels personatges i les situacions que explico en el meu relat curt’.

 

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix

24-05-2024

Una setantena de veïns i veïnes assisteixen a la xerrada sobre prevenció d’incendis a Valldoreix

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

13-05-2024

Junts+ Puigdemont, força més votada el 12-M a Valldoreix