Cercador per paraules clau
27 gener 2023

Dret a vot i suport a la vaga de metges i mestres per iniciar l’any polític al Ple de l’EMD

Les mocions van centrar l’activitat del Ple Ordinari, corresponent al mes de gener, de la Junta de Veïns de l’EMD de Valldoreix, celebrat ahir a la tarda a la Sala de Plens de la Casa de la Vila. Abans però, tots els vocals del consistori i el públic assistent van fer un minut de silenci en memòria de les víctimes de la violència masclista, que va donar pas a la sessió que encetava l’any polític 2023 a la vila i on es van debatre tres mocions presentades pels grups d’ERC-MES, la CUP-PC, i el PSC-CP, respectivament.

Les mocions: dues s’aproven i una decau

La proposta republicana instava el plenari valldoreixenc a treballar per garantir el dret al vot actiu i passiu del conjunt de la ciutadania, independentment del seu origen i va rebre el suport dels vocals de l’equip de govern i del representant de la CUP, mentre que el PSC i Ciutadans s’hi van mostrar contraris. La segona moció de la sessió la va posar damunt la taula el vocal cupaire, Ferran Margineda, per demanar el suport de la junta veïnal de Valldoreix a la vaga i la mobilització en defensa del sector públic sanitari i educatiu. La proposta va prosperar gràcies al vot positiu de l’equip de govern de Junts per Valldoreix i l’abstenció d’ERC-MES. Hi van votar en contra els grups de Ciutadans i el PSC-CP.

El temps de les mocions es va esgotar amb l’enunciat de la vocal socialista Susanna Casta per ampliar les places de 0 a 3 anys de l’Escola Bressol de Valldoreix, que es va haver de dirimir gràcies al vot de qualitat del president Josep Puig. La primera votació va acabar empatada a 4 vots entre els favorables a la moció (PSC, ERC i la CUP) i els contraris de l’equip de govern. El vot qualitatiu presidencial va propiciar que la proposta socialista s’acabés desestimant.

Per finalitzar la Junta de Veïns el govern va donar compte al plenari dels decrets de contractació i dels decrets de presidència signats des de l’última sessió, així com de l’acció de govern desenvolupada des de les diferents àrees de l’adminstració valldoreixenca.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

17-02-2023

Pressupost, plusvàlues i rebuig a la guerra d’Ucraïna al ple de febrer de l’EMD

27-01-2023

Dret a vot i suport a la vaga de metges i mestres per iniciar l’any polític al Ple de l’EMD

23-12-2022

Ple de desembre; aprovació inicial del pressupost 2023 i de la urbanització del Baixador