Cercador per paraules clau
23 abril 2021

El ple d’abril acorda desencallar l’arranjament del torrent de Saladrigues i restaurar el pont del camí de la Salut

La sessió plenària de la Junta de Veïns corresponent al mes d’abril, celebrada el dijous 22, va començar fent un minut de silenci en memòria de l’economista i activista per la pau santcugatenc, Arcadi Oliveres, desaparegut recentment i que va acabar amb un sentit aplaudiment per part de tots els membres del plenari valldoreixenc. Acte seguit van prendre protagonisme les mocions, encetades per la proposta del grup del PSC-CP de fer una crida a la ciutadania per tal que proposin noms de veïnes i veïns rellevants i poder renombrar carrers de la vila. La moció, que va rebre el majoritari de la resta de vocals, amb l’única excepció de l’abstenció de la representant de Cs, també va emfatitzar la necessitat d’incrementar els noms de dones en carrers i places de Valldoreix. El mateix resultat va obtenir la proposició d’ERC-MES per dissenyar i implementar dos plans d’igualtat, un dirigit a la ciutadania i l’altre de caire intern pel personal de l’administració valldoreixenca.

Sí van votar de forma unànime tots el partits representats a la Junta de Veïns de Valldoreix per donar llum verda al desbloqueig de l’arranjament de la riera de Saladrigues i el torrent de Buscarons. El plenari també es va comprometre a treballar de la mà amb l’Ajuntament de Sant Cugat per buscar els recursos i les subvencions que ajudin a finançar l’elevat cost del projecte. La unanimitat de vot també va servir per aprovar la moció presentada pel grup de Cs per declarar Valldoreix com a vila compromesa amb el benestar emocional i la salut mental i treballar en la sensibilització i la prevenció de casos de suïcidi.

Enllestides les mocions es va entrar de ple en l’àmbit econòmic amb l’aprovació, amb els vots favorables de l’equip de govern i les abstencions dels grups del PSC-CP i Cs, per rebutjar les al·legacions del cap d’Urbanisme de l’EMD i dels grups de la CUP-PC i ERC-MES i aprovar la modificació pressupostària 5/2021 de la corporació valldoreixenca. Igualment, el ple va acordar l’aprovació de la modificació pressupostària 6/2021 que significa el primer pas per tirar endavant la restauració del pont del camí de la Salut -amb un cost de prop de 63.000€- que ha de servir per recuperar i consolidar un element arquitectònic de gran interès patrimonial per Valldoreix. En la mateixa modificació pressupostària també es van aprovar altres partides com la del servei anual de manteniment web i hosting (1900€), inversió a l’Escola Bressol (800€) i compra de mobiliari urbà (5.000€).

El ple va finalitzar amb l’aprovació del calendari de festes locals per a l’any 2022, que seran el 3 de març per Sant Medir i el 16 de setembre per Sant Cebrià, i amb la formalització de la renúncia d’Anna Cano com a vocal de Cs i l’anunci de qui serà el seu substitut, José Miguel García.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix