Cercador per paraules clau
28 setembre 2020

El Síndic de Greuges local reporta únicament 5 queixes veïnals a l’EMD-Valldoreix en tot el 2019

L’oficina del Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio, va registrar un total de 5 queixes veïnals al llarg de l’any 2019, sobre qüestions que eren competència de l’EMD de Valldoreix. A més, el síndic local va tramitar 6 queixes més de ciutadans de Valldoreix que estaven adreçades a altres administracions, municipals i supramunicipals. Així ho va fer constar el mateix Ramon Palacio durant el Ple Extraordinari de presentació de l’informe anual de queixes adreçades a l’oficina del Síndic de Greuges durant l’any 2019, celebrat el passat dijous a la Sala de Plens de la Casa de la Vila.

De les 5 queixes emmarcades dins del marc competencial de l’administració valldoreixenca, 3 van ser desestimades pel mateix defensor del ciutadà per no haver iniciat la via administrativa o perquè aquesta no havia estat esgotada. Entre aquests casos hi ha litigis entre veïns per un mur perimetral en mal estat i per caiguda de restes arbòries d’una parcel·la a l’altra; per la situació de l’Av. del Baixador; i per un possible ús fraudulent del padró d’habitants per ostentar un càrrec públic.

En un cas la queixa va quedar resolta mitjançant la comunicació directa entre l’oficina del Síndic de Greuges i l’EMD de Valldoreix, que duu a terme una actuació per minimitzar la presència de rosegadors en una parcel·la annexa al domicili del veí denunciant.

En un únic cas el Síndic va estimar la queixa veïnal i en va donar trasllat a l’administració valldoreixenca, per deixar constància del desacord d’un veí a la negativa de l’EMD a l’aprovació d’una llicència d’obra major per a la construcció d’un habitatge. Després de reunir-se amb les parts el Síndic tanca l’expedient de forma desfavorable, atès que la citada llicència no es pot aprovar fins que el terreny tingui condició de solar o fins que s’iniciïn les obres d’urbanització del carrer on està ubicada la parcel·la objecte de la queixa.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

02-04-2024

Eleccions al Parlament de Catalunya del 12-M: On es vota a Valldoreix?

25-03-2022

Valldoreix traça el full de ruta sobre les necessitats d’equipaments a la vila fins a l’any 2028

26-04-2021

Enquesta sobre la participació ciutadana a Valldoreix

28-09-2020

El Síndic de Greuges local reporta únicament 5 queixes veïnals a l’EMD-Valldoreix en tot el 2019