Cercador per paraules clau
22 març 2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix

L’inici de la sessió plenària ordinària de l’EMD de Valldoreix del mes de març va estar marcada per la mort, el passat diumenge 17 de març, de l’exvocal de la Junta de Veïns de Valldoreix Susanna Pellicer. Com a mostra de record i homenatge a la seva figura els vocals i el públic assistent, entre ells els familiars de la difunta, van guardar un sentit i respectuós minut de silenci a la Sala de Plens de l’EMD de Valldoreix. Finalitzat l’acte de condol es va procedir amb l’ordre del dia del plenari.

El ple va començar, com és habitual després d’aprovar l’acta del plenari anterior, amb el debat de les mocions presentades pels grups polítics. I la primera va ser la proposta de Junts x Valldoreix per a la promoció de l’ús social del català, que es va aprovar amb els vots del mateixos vocals juntaires i els de l’equip de govern, mentre que els vocals de VOX i PP es van mostrar contraris al punt. Els mateixos vots de l’equip de govern i del grup de Junts també van servir per aprovar la declaració de Vilanova i la Geltrú de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, per tal d’impulsar polítiques locals amb la màxima ambició climàtica, així com per donar llum verda a la 4a modificació pressupostària de l’any i que serveix per suplementar en 31.700€ les partides del Premi Literari i de la Biennal d’Escultura. En tots dos casos el PP i VOX van tornar a votar en contra de les propostes.

Un dels punts que suscitava més interès dels inclosos en l’ordre del dia de la sessió d’ahir era la tramitació de la sol·licitud d’encomana de gestió a l’Ajuntament de Sant Cugat per a l’execució de les obres del projecte d’urbanització de l’Av. Baixador, així com l’expedient d’imposició de les contribucions especials per finançar l’obra. Però aquest no es va arribar a debatre, ja que el grup de Junts va demanar que el punt quedés sobre la taula. El president Juanjo Cortés, un cop confirmat que els representants dels veïns, presents al ple, estaven d’acord amb la demanda expressada per Junts x Valldoreix, va aplaçar la votació per a una propera ocasió.

Tampoc es va arribar a debatre la moció del grup del PP per sol·licitar a l’Ajuntament de Sant Cugat que instal·li càmeres de videovigilància a l’entorn de l’estació FGC de Valldoreix, atès que el mateix vocal popular, Carlos Aranguren, va demanar que es retirés de l’ordre del dia.

Abans d’acabar el ple també es va aprovar l’increment del 0,5 per cent en les retribucions del personal al servei del sector públic i dels membres de l’equip de govern, en règim de dedicacions
exclusives i parcials, en aplicació del que preveu l’article 19.dos.2.b) de la Llei 31/2022, de 23 de desembre de pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2023, en compliment de la resolució de 7 de febrer de 2024 de la Secretaria d’Estat de Pressupostos i Despeses. Igualment es va donar compte dels decrets de presidència i de contractació, abans de passar a l’acció de govern i obrir el torn de precs i preguntes dels grups polítics i de la ciutadania.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix

19-02-2024

Pressupost prorrogat i retorn de la pagesia i la ramaderia a Collserola al ple de febrer