Cercador per paraules clau
16 juny 2017

La convenció de l’Observatori Internacional de Participació Ciutadana s’estrena avui amb presencia de Valldoreix

Una delegació de l’EMD de Valldoreix, encapçalada pel president Josep Puig i la directora de la consultora Civis Govern Obert, Marta Martorell, s’han desplaçat a la ciutat canadenca de Mont-real per presentar el projecte participatiu de l’Av. del Baixador.

La inclusió de tots els agents ciutadans implicats en la definició de com ha de ser la futura avinguda del Baixador de Valldoreix i com el disseny d’un projecte participatiu es pot dur a terme sense excloure cap col·lectiu, són els motius principals pels quals el jurat de l’Observatori Internacional de Democràcia Participativa ha triat el procés participatiu de l’Av. del Baixador entre les 10 propostes que seran presentades aquest cap de setmana a la convenció que l’organisme celebra anualment.

La proposta valldoreixenca ha estat escollida entre les més d’un centenar d’obres que es van presentar a concurs, per part dels 95 països que tenen representació en la convenció del màxim òrgan participatiu a nivell internacional.

La urbanització de l’avinguda del Baixador és un projecte conjunt de l’EMD de Valldoreix i l’Ajuntament de Sant Cugat que esdevindrà una de les principals artèries ciutadanes de la vila. És per això que tant EMD com Ajuntament es van proposar mans a l’obra per liderar un procés participatiu que donés veu als veïns i veïnes de la zona, per tal de definir el futur traçat i usos de la futura via. La idea és que estigui urbanitzat durant el 2019.

L’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP) és una xarxa de més de 600 ciutats d’arreu del món, entitats, organitzacions i centres d’investigació que volen conèixer, intercanviar i aplicar experiències sobre democràcia participativa en l’àmbit local per aprofundir la democràcia en el govern de les ciutats.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

02-04-2024

Eleccions al Parlament de Catalunya del 12-M: On es vota a Valldoreix?

25-03-2022

Valldoreix traça el full de ruta sobre les necessitats d’equipaments a la vila fins a l’any 2028

26-04-2021

Enquesta sobre la participació ciutadana a Valldoreix

28-09-2020

El Síndic de Greuges local reporta únicament 5 queixes veïnals a l’EMD-Valldoreix en tot el 2019