Cercador per paraules clau
20 novembre 2020

La unitat d’acció per pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19 marca el ple de novembre a Valldoreix

La sessió plenària del mes de novembre de l’EMD de Valldoreix, celebrada ahir, de nou de forma telemàtica per les restriccions de la segona onada de la Covid-19, va estar marcada per l’acord unànime de totes les forces polítiques amb representació a la Junta de Veïns per aprovar un paquet d’ajuts directes a la restauració d’entre 800 i 1.200€. Aquests ajuts s’atorgaran en funció del descens dels ingressos que hagi patit cada negoci. Així mateix, les mesures aprovades també contemplen un seguit d’iniciatives a mig termini per tal de fomentar el consum local, com poden ser el foment de la difusió als mitjans de comunicació del municipi o la creació d’una plataforma per donar a conèixer la restauració i comerç de Valldoreix.

La tarda però, va començar d’una manera més erudita, atès que abans d’iniciar el debat polític es van proclamar els guanyadors del XVIIIè Premi Literari de Valldoreix, que enguany ha recaigut en el valldoreixenc Víctor Otero Monzó, que s’ha imposat en categoria juvenil amb ‘La venjança del cavaller’. Pel que fa a la categoria d’adults, el guanyador ha estat Josep Martínez Lladó, veí de Torelló, amb l’escrit ‘Donant’. En l’edició 2020 el certamen literari valldoreixenc s’han aplegat 52 participants, 50 en la categoria adults i 2 en la juvenil, mentre que 3 de les obres han quedat fora de concurs per no complir amb algun dels requisits de les bases.

Enllestit l’acte de proclamació dels guanyadors del Premi Literari, tots els membres de la Junta de Veïns es van agafar de la mà -telemàticament parlant- per fer una lectura conjunta del manifest unitari de les institucions catalanes, amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que es commemora el 25 de novembre. Durant la lectura els vocals de Valldoreix van posar de manifest el rebuig de tota la societat civil contra les agressions masclistes i la necessitat de la implicació de cada un dels ciutadans i ciutadanes per eradicar definitivament aquestes violències.

Mocions al ple

L’apartat de mocions de la Junta de Veïns de novembre va començar amb sorpresa per la inclusió, per via d’urgència, d’una moció proposada per ERC-MES, CUP-PC i PSC-CP, a la que es va afegir l’equip de govern. El text proposava que el ple de Valldoreix s’alineés amb el rebuig a les notícies falses i el compromís amb la praxi política honesta, en contra de les pràctiques comunicatives que el grup municipal de Ciutadans està duent a terme a la vila. També va rebre el suport majoritari del plenari la proposta del vocal Ferran Margineda de la CUP-PC per resoldre els retards en les renovacions de les targetes d’identitat a les persones estrangeres. L’única veu discordant en l’aprovació va tornar a ser la de la vocal Anna Cano de Ciutadans, que hi va votar en contra per defensar la tasca dels funcionaris encarregats de tramitar la documentació. 

No va comptar amb tant quòrum la moció, també presentada pel vocal de la CUP-PC, per reclamar a l’Ajuntament de Sant Cugat i a l’Incasol que desencallin l’arribada d’habitatge de protecció oficial a Valldoreix i reprendre el projecte de la Centralitat de la vila, repensant-lo per fer un espai més humà, adaptat al context actual, modern i racional. La proposició cupaire va topar amb l’oposició de l’equip de govern, que va defensar que l’actual projecte de la Centralitat, aprovat i sorgit de la participació ciutadana, és necessari i s’ha de desenvolupar tal com està plantejat. Tampoc va tirar endavant la moció conjunta d’ERC-MES, la CUP-PC i el PSC-CP per donar suport a la demanda dels municipis veïns de Sant Cugat i Rubí, per tal de convertir els terrenys del camp de golf de Can Sant Joan en un gran parc interurbà. La proposta va rebre el vot contrari de l’equip de govern i de la vocal de Ciutadans.

Modificació pressupostària: Ajuts a la restauració, lavabos nous pel Ferran Clua i manteniment de carrers

L’apartat dedicat a les mocions va donar pas a les questions econòmiques amb l’aprovació de l’onzena modificació del pressupost de la corporació valldoreixenca per incloure les partides destinades a manteniment general de carrers (50.000€), manteniment de clavegueram (6.000€), ajuts a la restauració (18.000€), construcció de 2 nous lavabos a l’escola Ferran Clua (48.000€) i compra de nous elements decoratius de la il·luminació de Nadal (8.000€), entre d’altres. Igualment va prosperar, amb el vot favorable de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició, la modificació l’ordenança fiscal per tal de reduir un 30% les quotes dels tallers culturals, mentre no es puguin fer presencials. La mesura també preveu allargar la bonificació actual de les quotes de les parades del mercadet setmanal no sedentari (25% a les parades de productes d’alimentació i 50% a la resta).

La sessió va finalitzar amb l’acció de govern i les preguntes dels grups polítics i de la ciutadania. 

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix

19-02-2024

Pressupost prorrogat i retorn de la pagesia i la ramaderia a Collserola al ple de febrer