Cercador per paraules clau
23 juliol 2018

L’EMD de Valldoreix enceta avui el procés ciutadà per triar els projectes dels 2ons Pressupostos Participatius

En l’edició d’enguany, la segona en la història de Valldoreix, els Pressupostos Participatius permetran a la ciutadania de la vila decidir quins projectes vol dur a terme per un valor de 200.000€, ja que s’ajunten en una convocatòria els pressupostos dels anys 2018 i 2019. La iniciativa l’han presentada aquest matí la presidenta accidental, Susana Herrada i la vocal de Participació, Elena Degollada.

El calendari del procés participatiu s’enceta avui amb l’inici de la campanya de difusió del procés i la fase de generació i recollida de propostes, que finalitzarà el 29 de setembre. Serà a partir de llavors quan la Comissió Tècnica farà la validació de les propostes, per tal de valorar aquelles que passaran a la fase final de votació. A partir del 29 d’octubre tota la ciutadania de Valldoreix coneixerà quines son les propostes finalistes, a través d’una exposició pública que l’EMD efectuarà a la Casa de la Vila i també a través de la pàgina web de l’EMD (www.valldoreix.cat).

Per donar màxima difusió entre la ciutadania de la convocatòria participativa i aconseguir la màxima participació, l’EMD habilitarà una desena de punts informatius, que durant tot el mes de setembre estaran a disposició dels veïns i veïnes per donar-los informació i servir com a espai de recollida de propostes, per a tot aquells que vulguin fer les seves aportacions ‘in situ’. En concret, aquests punts informatius estaran a disposició de la ciutadania als espais de Festa Major del Mercat dels Dissabtes i la Pl. del Casal de Cultura. També durant el mes de setembre estan programades sessions informatives al Casal d’Avis, a l’Escola Ferran Clua, a l’Institut Arnau Cadell, al Complex Esportiu, a l’Escola Bressol, a l’Escola de Música, al Club de Tennis i a l’Associació de Veïns de la Colònia Montserrat. Per acabar, a finals de setembre es farà una sessió de generació de propostes conjunta, per recollir propostes col·lectives.

A partir del 26 de novembre i fins el 28 de desembre serà quan qualsevol persona empadronada a Valldoreix, amb 16 anys o més (complerts abans de la data de votació) podrà emetre el seu vot a través de la plataforma que s’habilitarà al portal web de l’EMD. Un cop comptabilitzades les votacions i fetes les comprovacions dels projectes que per pressupost es poden executar, es donaran a conèixer els resultats durant el mes de gener de 2019.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

02-04-2024

Eleccions al Parlament de Catalunya del 12-M: On es vota a Valldoreix?

25-03-2022

Valldoreix traça el full de ruta sobre les necessitats d’equipaments a la vila fins a l’any 2028

26-04-2021

Enquesta sobre la participació ciutadana a Valldoreix

28-09-2020

El Síndic de Greuges local reporta únicament 5 queixes veïnals a l’EMD-Valldoreix en tot el 2019