Cercador per paraules clau
29 novembre 2017

L’EMD de Valloreix crearà una nova plaça-mirador enjardinada a tocar de la plaça de l’estació

El projecte actuarà també sobre l’accés peatonal que connecta la plaça de l’Estació i el carrer de l’Església, per tal de millorar-ne les condicions de seguretat i accessibilitat.

Les obres s’iniciaran el dilluns 4 de desembre quan està previst que s’enderroqui la petita edificació existent al terreny, per obrir un espai d’estada que esdevindrà una plaça-mirador un cop s’acabin el treballs. Aquest nou mirador estarà tres metres per sobre el nivell de l’Estació dels FGC i articularà els dos trams remodelats d’escales que connectaran la plaça de l’Estació amb el carrer de l’Església. Aquest accés peatonal presenta actualment un desnivell molt pronunciat, que amb la nova urbanització suavitzarà el seu recorregut amb un traçat d’escala-rampa en diagonal diferent a l’actual.

Per tal de garantir l’accessibilitat a la plaça-mirador de les persones amb mobilitat reduïda o amb cadira de rodes es crearà un altre accés a l’espai en forma de rampa que s’iniciarà a un punt de la vorera de la rambla Mn. J. Verdaguer i que tindrà un desnivell de només un 6%. A la façana de la rambla, on s’habilitarà aquesta rampa, també s’intervindrà per evitar possibles despreniments, atès el fort talús que presenta el terreny. La solució proposada és la col·locació d’una malla de fibra de coco i un sembrat que crearan una catifa verda tapitzant.

 

Per evitar qualsevol accident durant els treballs, que tindran una durada de 2 mesos, l’EMD ha previst que entre el dies 11 i 22 de desembre se suprimeixin les dues bandes d’aparcament de la rambla Verdaguer, entre la plaça de l’Estació i el carrer Espígol (el tram comprès entre el BBVA i el forn de pa), mentre que es mantindrà el carril de circulació de vehicles com fins ara. Des del 12 de desembre i fins al final de l’obra es tornarà a habilitar la banda d’aparcament a la vorera del costat dels comerços, però no es podrà aparcar a la vorera del costat de les obres. Com a aparcament alternatiu es podrà fer servir la zona vermella habilitada a l’aparcament de Can Cadena.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

20-09-2023

934 llums LED més per il·luminar els carrers de Valldoreix

06-07-2023

Avança a bon ritme la renovació de la climatització de la piscina del Complex, que tancarà per obres del 7 d’agost al 29 de setembre

27-04-2023

L’EMD renovarà l’asfalt dels carrers Nard, Pg. Oreneta i Av. mossèn Jacint Verdaguer la setmana vinent

10-10-2022

Tot a punt per l’inici de les obres del carril per a ciclistes i vianants entre Valldoreix i La Floresta