Cercador per paraules clau
19 febrer 2021

Les apostes online, la prevenció del foc i la contaminació atmosfèrica i acústica de l’AP-7 protagonitzen el Ple de febrer de l’EMD

La sessió plenària ordinària del mes de febrer de l’EMD de Valldoreix, celebrada ahir de nou de forma telemàtica per les restriccions contra la Covid-19, va començar amb la reivindicació de l’educació en el lleure, com els esplais, les colònies, els casals, les excursions… perquè son activitats segures. Aquest va ser el contingut del manifest conjunt de la Federació Catalana de l’Esplai i la Fundació Catalana de l’Esplai – Fundesplai, que es va llegir a l’inici del plenari valldoreixenc, per defensar les activitats de lleure com a un dret essencial, que es desenvolupa en condicions de total seguretat i que és part essencial del procés educatiu dels infants.

Un cop llegit el manifest es va entrar de ple en l’apartat dedicat a les mocions, que van abordar temes com l’empresonament del raper Pablo Hasél, el joc en línia, la contaminació ambiental i acústica a la vila, la prevenció d’incendis a Collserola i la reobertura de les escoles de música, teatre i art del municipi. La defensa de la llibertat d’expressió i la denúncia de l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél per les seves cançons -que li han comportat una condemna de 9 mesos de presó per enaltiment del terrorisme i injuries i calumnies contra la Corona- van posar d’acord als vocals de l’equip de govern i els dels grups d’ERC-MES i la CUP-PC per tirar endavant la moció. On sí es van posar d’acord tots els grups amb representació a la junta veïnal de Valldoreix va ser en la necessitat de prendre mesures per evitar l’adicció als jocs d’apostes en línia. La moció, que va esdevenir institucional, advocava per prohibir la publicitat de cases d’apostes a la vila i fer campanyes de prevenció de la l’adicció als jocs online entre els joves. També van estar tots d’acord per posar de manifest la necessitat de treballar en una millor prevenció dels incendis forestals al Parc de Collserola i per reclamar un increment d’efectius al parc de Bombers de Sant Cugat-Rubí. El text també demanava que l’Ajuntament de Sant Cugat participi de les despeses de realització de les franges de seguretat contra incendis de la finca de Can Monmany, propietat compartida entre les dues administracions.

Pel que fa a la moció de la CUP-PC, que proposava lluitar contra la contaminació atmosfèrica i acústica que han de patir els veïns de la vila per la proximitat de vies ràpides com l’AP-7 i l’A-2, va rebre el suport de la majoria del ple, amb l’única excepció de la vocal Anna Cano de Ciutadans. La moció reclamava igualment la implantació de la velocitat variable al tram de l’AP-7 a tocar de Valldoreix, la instal·lació de pantalles acústiques i la implantació de paviment sonoreductor als trams de vies ràpides que passen pel costat de nuclis habitats. La unanimitat va tornar a la Junta de Veïns per aprovar la moció de suport a les escoles de música, teatre i art del municipi, davant les afectacions per les mesures restrictives que impedeixen la seva activitat, i van reclamar a les administracions competents l’adopció de mesures compensatòries i que es busquin solucions per una reobertura segura.

Enllestides les mocions, el plenari va donar llum verda a l’atorgació a l’Associació de Voluntaris de Cultura Popular de Valldoreix d’una subvenció de l’EMD de 25.000€ per arranjar i millorar els gegants de la vila -Cebrià, Assumpta i Cinteta- i per a la compra d’un remolc per al seu transport. Igualment es va aprovar una subvenció de 1.000 euros al consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola per ajudar a finançar el projecte ‘Alimentem Collserola’, que promou la producció agroecològica de proximitat en l’àmbit d’influència del parc.
Pots tornar a veure el Ple de febrer íntegre clicant el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=OFzaWczzmlQ
Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix