Cercador per paraules clau
25 setembre 2020

L’oposició en bloc força al president de l’EMD a reduir la seva dedicació del 90 al 75%

La tornada de l’activitat plenària a Valldoreix després de les vacances va començar amb una sorpresa en forma de moció d’urgència que, presentada pels grups d’ERC-MES, CUP-PC i PSC-CP, demanava la reducció de la dedicació del president de l’EMD, Josep Puig, del 90% actual al 75%. La moció va prosperar gràcies al vot favorable de la vocal de Ciutadans, Anna Cano, que es va sumar a la resta de l’oposició per rebaixar les hores que Puig haurà de dedicar a la presidència. Amb la reducció de la dedicació va implícita una disminució de la seva assignació com a president, que passa a ser, a partir d’octubre, de poc més de 32.500 euros a l’any, uns 6.700 euros menys del sou actual.

Tornant a l’àmbit ordinari, el plenari valldoreixenc va aprovar la moció, defensada per la CUP-PC, de suport a l’impuls d’un model públic i de qualitat de residències per a la gent gran. La proposta cupaire va comptar amb el vot unànime de tots els grups, exceptuant la vocal de ciutadans que hi va votar en contra. La vocal Anna Cano (C’s) també va votar en contra, juntament amb vocal del PSC-PC Susanna Casta, de la moció d’ERC-MES per a l’aplicació de mesures de contenció dels preus en els contractes de lloguer d’habitatge a Valldoreix. El text va tirar endavant amb el vot a favor de la CUP-PC i l’abstenció de l’equip de govern, que també es va abstenir per permetre l’aprovació de les mocions de Ciutadans a favor de la suspensió del pagament del tribut de l’AMB i de creació d’un pla municipal contra l’okupació il·legal d’habitatges a #Valldoreix. Totes dues propostes van rebre els vots contraris dels partits d’esquerres.

Superat l’apartat de les mocions, el ple va entrar de ple en l’àmbit econòmic amb la rutinària presentació davant el plenari dels darrers decrets de contractació, els informes d’execució del pressupost i de compliment de pagament i les dades d’avaluació dels objectius d’estabilitat pressupostària. Acte seguit es va portar a aprovació la 9a modificació pressupostària de l’any, que proposava l’increment dels contractes de neteja de l’Escola Bressol i el Ferran i Clua per incorporar personal de suport a les tasques de neteja, que s’han vist incrementades per la crisi sanitària de la Covid-19. També s’incloïen dins de la modificació partides per a neteja de rieres, compra de radars informatius de velocitat, millores en els quadres d’enllumenat LED i els treballs de la 1a fase d’ampliació del C/ Nard i de la intervenció arqueològica al trull de Can Monmany.

El moment àlgid de l’apartat econòmic va arribar amb l’aprovació de la moció institucional per reclamar al govern de l’estat la modificació la regla de la despesa, per tal que l’EMD pugui disposar del superàvit del 2019 i dels romanents acumulats, que permetin finançar mesures de reactivació econòmica.

L’explicació de l’acció de govern va permetre a Puig retreure a l’oposició que l’acte de rebaixar-li la dedicació al 75% era una mesura ‘en contra de la seva persona més que contra el seu càrrec’ i va reivindicar la figura del president i el nivell de responsabilitat que ha d’assumir amb el seu càrrec. Enllestida l’acció de govern i el torn de precs i preguntes es va posar el punt final al primer ple del curs 20-21.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-03-2023

El Dia Internacional de la Dona marca el ple de març de l’EMD de Valldoreix

17-02-2023

Pressupost, plusvàlues i rebuig a la guerra d’Ucraïna al ple de febrer de l’EMD

27-01-2023

Dret a vot i suport a la vaga de metges i mestres per iniciar l’any polític al Ple de l’EMD

23-12-2022

Ple de desembre; aprovació inicial del pressupost 2023 i de la urbanització del Baixador