Cercador per paraules clau
23 desembre 2022

Ple de desembre; aprovació inicial del pressupost 2023 i de la urbanització del Baixador

L’últim plenari del 2022 es va celebrar ahir a la tarda a l’EMD de Valldoreix amb dos temes cabdals sobre la taula de la Sala de Plens de la Casa de la Vila, com són les aprovacions inicials del Pressupost 2023 de la corporació local valldoreixenca i del projecte d’urbanització de l’avinguda del Baixador. Abans però va ser el torn de les mocions, en aquesta ocasió només una, amb la presentació de la moció conjunta d’ERC-MES, Junts per Valldoreix i la CUP-PC per a l’adhesió al manifest de l’acord social per a l’amnistia dels represaliats, encausats i exiliats i per a l’autodeterminació. Hi van votar a favor les tres forces proposants, mentre que els grups de PSC-CP i Ciutadans hi van votar en contra.

Pressupost 2023

Tancada la carpeta de les mocions va prendre la paraula la vocal d’Economia, Lluïsa Muñoz per presentar a la Junta de Veïns els comptes de l’EMD per al proper any, que ascendeixen a un total proper als 9,5 milions d’euros. Per superar aquest primer pas de la tramitació van fer falta els vots favorables de l’equip de govern i l’abstenció del vocal de Ciutadans. Els vots en contra del bloc de les esquerres van propiciar un empat que es va dirimir pel vot de qualitat del president després d’una segona votació.

Urbanització del Baixador

Més debat va generar la proposta presentada per la vocal de l’equip de govern Susana Herrada per a l’aprovació inicial del projecte d’urbanització de l’avinguda del Baixador, que va arrencar amb la presentació d’una esmena ‘in voce’ per a la supressió d’un dels annex del projecte, referent a les alineacions de les finques. En aquest punt l’oposició d’ERC-MES va demanar deixar l’aprovació sobre la taula per la manca d’un informe del cap d’Urbanisme. La resposta de la vocal Herrada va ser que l’informe no era preceptiu i va instar a la votació de l’esmena, que va prosperar amb l’abstenció de l’oposició, i que va donar pas a l’aprovació inicial del projecte d’urbanització amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció en bloc dels grups de l’oposició.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

27-01-2023

Dret a vot i suport a la vaga de metges i mestres per iniciar l’any polític al Ple de l’EMD

23-12-2022

Ple de desembre; aprovació inicial del pressupost 2023 i de la urbanització del Baixador

20-10-2022

Ple d’octubre a l’EMD de Valldoreix; llum verda a l’urbanització del nou aparcament de la plaça de Can Cadena

23-09-2022

El Ple de Valldoreix reprèn l’activitat política després de l’estiu aprovant el compte general del 2021