Cercador per paraules clau
18 febrer 2022

Ple de febrer: Festa Major més participativa i llum verda a la nova cruïlla dels carrers Pont i Colombina

La sessió Plenària Ordinària del mes de febrer va estar marcada per la recuperació de nou de la normalitat, amb el retorn a la presencialitat del públic a la Sala de Plens de la Casa de la Vila, fruït del relaxament, per part del Govern de la Generalitat, de les mesures restrictives contra la Covid-19. Abans d’entrar a tractar els punts de l’ordre de dia, la sessió va estar precedida per un minut de silenci, que van fer tots els membres de la corporació i el públic assistent. La iniciativa, que es va dur a terme a petició de la vocal del PSC-CP, Susanna Casta, es va fer en memòria de totes les víctimes d’assassinats masclistes i en suport de les dones que pateixen qualsevol tipus de violència de gènere.

Debat de mocions

El temps plenari dedicat al debat de les propostes dels grups polítics va començar desestimant de la moció de la CUP-PC per demanar a l’estat espanyol la derogació de la recent reforma laboral, així com les anteriors del 2012 i 2010. La proposta cupaire només va rebre el suport dels dos vocals d’ERC-MES, mentre que el govern de Junts per Valldoreix, Ciutadans i el PSC-CP hi van votar en contra. Sí es van aprovar, en canvi, les mocions del PSC-CP, Junts per Valldoreix i ERC-MES perquè el Castell de Canals i la Masia del Monmany s’incloguin a la llista de sortides escolars dels centres educatius del municipi i la d’ERC-MES per tal que la Festa Major de la vila esdevingui més participativa i compti amb una major implicació d’entitats i associacions. Tant una com l’altra proposta van rebre suport unànime de tots els vocals i la presidència de la corporació. 

Llum verda a la tercera modificació pressupostària de l’any i al projecte de millora de la cruïlla dels carrers Pont i Colombina

Aprovada, amb l’única abstenció del vocal de Ciutadans, la tercera modificació pressupostària de l’any que ha de servir per finançar, entre d’altres, el nou web de l’EMD de Valldoreix, l’anàlisi de restes arqueològiques del Castell de Canals i el nou pla director de l’espai, iniciatives de promoció del comerç i la millora dels equips de so i llum de la Nau de Cultura. També es va tirar endavant, aquest cop amb l’acord en bloc de tots els grups, l’aprovació inicial del projecte d’urbanització de la cruïlla del carrer Pont amb el C/ Colombina, amb un pressupost total que supera per poc els 525.500€. L’actuació servirà per millorar la connexió entre els barris de Mas Fuster i les Bobines i afavorir l’ús ciutadà de l’espai públic.

Pots tornar a reviure el ple fent clic al següent enllaç: https://youtu.be/QAIkyd4ea5s

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix