Cercador per paraules clau
21 juny 2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament

La Sessió Plenària de juny de l’EMD de Valldoreix va tenir dues parts ben diferenciades. La primera, d’ordre extraordinari, va ser la presentació de l’informe d’activitat 2023 de la Síndica de Greuges de Sant Cugat a Valldoreix, on Helena López Macho va exposar que durant l’any passat es van presentar a la sindicatura local un total de 14 queixes, competència de l’EMD de Valldoreix, de les quals se’n van acceptar 9 i es van desestimar 5. Les causes de les desestimacions van ser, principalment, per no haver iniciat o esgotat la via administrativa. Entre les estimades es compten qüestions com: endarreriment en la concessió d’una llicència d’obra major, manca de resposta de sol·licitud devolució d’aval, contaminació acústica produïda per la incorrecta col·locació de les tapes del clavegueram, manca de llum al carrer, problemes de subministrament d’aigua i problemes de soroll provocats per l’AP-7, entre d’altres.

Pel que fa a la sessió ordinària, va començar, un cop més, fent un minut de silenci de condemna per les 3 víctimes de violència masclista registrades durant el mes de juny a Catalunya, que incrementen la xifra de feminicidis fins a les 10, al llarg del 2024. El debat polític es va iniciar amb l’aprovació unànime de la moció institucional per desenvolupar el planejament pendent del barri de Mas Fuster, que s’ha de concretar amb l’aprovació d’una modificació pressupostària de 18.000 €, dins del pressupost de l’EMD de Valldoreix, que ha de servir per finançar la realització de la Modificació Puntual del Pla General Metropolità (MPPGM) del barri de Mas Fuster.

No es va arribar a debatre, en canvi, el 3r punt de l’ordre del dia, corresponent a la 8a modificació pressupostària de l’any, que es va retirar de l’ordre del dia per part de l’equip de govern per la negativa dels grups a l’oposició a votar per separat les partides incloses dins de la modificació.

Sí es va debatre i votar donar conformitat a l’adhesió de la piscina del Complex Esportiu de l’EMD de Valldoreix a la Xarxa de Refugis Climàtics, promoguda per L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que permet el reompliment en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua, aplicant mesures d’estalvi com el tancament total o parcial de les dutxes dels vestuaris.

Durant la sessió també es va donar compte de la creació, per part de l’EMD, d’un un protocol per evitar casos d’assetjament psicològic o violència sexual i d’altres tipus de violència en l’àmbit laboral, amb l’objectiu d’aconseguir un entorn de treball respectuós amb la igualtat d’oportunitats, la dignitat i la llibertat dels treballadors/es i de les persones alienes a ella (clients, proveïdors, etc.) que mantinguin una relació laboral amb l’EMD.

Per acabar es va procedir a donar compte de la liquidació econòmica de l’exercici 2023 per part de l’Ajuntament de Sant Cugat a l’EMD de Valldoreix, en el marc del conveni econòmic-financer entre ambdues administracions, amb un balanç favorable a l’EMD de Valldoreix de 654.965,26€, així com dels decrets de contractació i presidència.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

21-06-2024

Ple de juny; informe de la Síndica, planejament de Mas Fuster i protocol d’assetjament

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix