Cercador per paraules clau
29 setembre 2023

Ple de setembre; presa de possessió del nou vocal de Junts i ajornament de l’aprovació del projecte del Baixador

El Ple Ordinari de la Junta de Veïns de Valldoreix reprenia ahir dijous l’activitat política després de les vacances d’estiu i la celebració de la Festa Major de la vila i ho va fer donant la benvinguda a un nou membre del plenari. Després de la renúncia de l’exvocal Susana Herrada a la taula de la Sala de Plens quedava una cadira lliure, que ahir va rebre el seu nou inquilí en la persona del nou vocal de Junts per Sant Cugat-Valldoreix, Adrian van der Hoeven Moya. Van der Hoeven va ocupar el seu lloc al plenari després de prometre el càrrec davant del president Juanjo Cortés i de la resta de companys de junta i rebre de mans del president la insígnia amb l’escut de Valldoreix.

Enllestida la presa de possessió es va donar pas a l’apartat de mocions on van prosperar les dues propostes presentades. La primera defensada pel vocal de VOX tenia la finalitat de que l’EMD de reclami un reforç policial, per tal de millorar la seguretat a la vila i per combatre l’ocupació i va tenir el suport del PP i del grup de Junts. La segona la va presentar el vocal del PP i defensava que l’EMD insti l’Ajuntament de Sant Cugat a recuperar a les ordenances fiscals la bonificació l’IBI a famílies nombroses, amb ingressos superiors a 50.000€/any i que es tingui en compte el valor cadastral i el número de fills.

Les mocions van donar pas a les qüestions econòmiques donant comte al ple de la Junta de Veïns de la Liquidació econòmica de l’exercici 2022 del conveni econòmic entre l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès a l’EMD de Valldoreix, resultant en un saldo favorable a l’EMD de 364.340,66 €. També es van aprovar definitivament els comptes anuals corresponents a l’ exercici 2022 de la corporació valldoreixenca. Més debat va suscitar l’aprovació de la 9a modificació pressupostària de l’any, que tot i prosperar amb els vots del govern i del grup de Junts, va incloure les esmenes proposades pels vocals de Junts. Al final la modificació del pressupost va suplementar amb poc més de 221.000€ els capítols destinats a les retribucions de personal, la compra de bens i serveis i les inversions dels comptes de la corporació. Durant la sessió de setembre també es va ratificar el conveni d’adhesió al contracte centralitzat de serveis de telecomunicacions de la demarcació de Barcelona i es va prorrogar per un any la gestió del servei de Bar Restaurant de la Casa de la Vila de Valldoreix al restaurant Momotaro.

El moment més esperat de la sessió va arribar amb la proposta d’aprovació definitiva del projecte d’urbanització de l’avinguda del Baixador que, després d’un intens debat entre els grups amb representació al plenari, el punt va quedar sobre la taula. L’ajornament de l’aprovació del projecte va estar propiciat per les demandes de l’Associació de Veïns del Baixador i dels grups de Junts, PP i VOX, que van demanar aplaçar l’aprovació fins fins a arribar a un acord amb els veïns respecte a algunes de les al·legacions.

D’aquí fins al final es va procedir a aprovar la modificació de la plantilla de personal de l’EMD, nomenar a la vocal del govern Susana Casta representant de l’EMD al Consell Municipal de la Gent Gran de Sant Cugat i a la Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix i donar compte dels decrets de presidència i els decrets de contractació.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-11-2023

Llum verda definitiva a la urbanització de l’Av. del Baixador, al Ple de novembre

27-10-2023

Ple d’octubre; informe de la Síndica, fre a les ordenances fiscals 2024 i crida a aturar la guerra entre Israel i Palestina

29-09-2023

Ple de setembre; presa de possessió del nou vocal de Junts i ajornament de l’aprovació del projecte del Baixador

14-07-2023

El Ple de juliol de l’EMD; comiat de la vocal Susana Herrada i aprovació de les festes locals