Cercador per paraules clau
20 octubre 2022

Ple d’octubre a l’EMD de Valldoreix; llum verda a l’urbanització del nou aparcament de la plaça de Can Cadena

El ple de la Junta de Veïns de Valldoreix corresponent al mes d’octubre ha arrencat aquesta tarda a la Sala de Plens de la Casa de la Vila amb l’aprovació per unanimitat de la proposta de la CUP-PC per tal que el web institucional de l’EMD inclogui informació actualitzada sobre el procés d’empadronament. Abans, el vocal d’ERC-MES ha pres la paraula per anunciar la retirada de la moció del seu grup amb què instava el ple a aprovar l’elaboració d’un pla estratègic de comunicació i una guia d’usos i estil a les xarxes socials, quan se l’ha informat que els documents ja existeixen. Amb tot, l’equip de govern s’ha compromès a passar els documents pel ple i a penjar-los al web de la institució. La sessió plenària ha continuat amb l’aprovació de la proposta de Junts per Valldoreix per donar suport -amb els vots favorables del grup proposant i del vocal de Ciutadans- a la proposició de llei de mesures urgents per fer front a l’ocupació il·legal d’immobles. Els grups de la CUP-PC i ERC-MES hi han votat en contra, mentre que la vocal del PSC-CP s’ha abstingut.

Aprovada la 6a modificació de pressupost de l’any

Amb el debat d’aquest punt s’ha esgotat l’espai de les mocions per donar pas a l’apartat econòmic, on s’ha posat sobre la taula de la junta veïnal l’aprovació de la sisena modificació pressupostària de l’any, que entre d’altres, servirà per suplementar partides que han patit increments com combustibles i carburants (15.000€),  consums i subministraments de Can Monmany i l’EMD de Valldoreix (9.500€), comissions bancàries i despeses financeres (15.000€) i per crear-ne de noves com la compra càmeres de vigilància de la via pública (27.287,44€) i per a la compra de mobiliari per a la seu de l’EMD (7.000,00 €). La proposta ha tirat endavant amb els vots a favor de l’equip de govern i Ciutadans i l’abstenció de la resta de grups.

Aval al Pla de Joventut i adhesió al sistema tarifari integrat

El mateix resultat després de la votació s’ha esdevingut per aprovar el Pla Local de Joventut de Valldoreix per al període 2022-2025, com també s’ha aprovat -en aquest cas per unanimitat- la proposta perquè el transport urbà de Valldoreix es pugui adherir al conveni del sistema tarifari integrat de transport metropolità per a la utilització dels títols socials de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), dins de l’àmbit territorial de l’AMB.

Nou aparcament i millores de mobilitat a la plaça de Can Cadena

Seguint en l’àmbit de la mobilitat, aquest àmbit també ha protagonitzat els dos següents punts de l’ordre del dia amb l’aprovació de la millora de la mobilitat a l’entorn de la plaça de Can Cadena -amb els vots a favor de l’equip de govern de Junts per Valldoreix i la CUP-PC- i l’aprovació, -en aquest cas per unanimitat- del projecte d’obres de reurbanització de la plaça de Sant Jaume, per a la millora de la seguretat viària i l’accessibilitat de l’espai. També dins l’àmbit de la millora de la mobilitat i d’accés a places d’aparcament a l’entorn de l’estació s’ha situat el debat de la proposta d’aprovació definitiva del projecte d’urbanització de l’aparcament de la plaça Can Cadena que ha rebut el vot favorable dels vocals de l’equip de govern, la CUP-PC i ERC-MES i les abstencions de les vocalies de Ciutadans i del PSC-CP.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix

19-02-2024

Pressupost prorrogat i retorn de la pagesia i la ramaderia a Collserola al ple de febrer