Cercador per paraules clau
27 octubre 2023

Ple d’octubre; informe de la Síndica, fre a les ordenances fiscals 2024 i crida a aturar la guerra entre Israel i Palestina

L’activitat plenària de l’EMD de Valldoreix corresponent al mes d’octubre, va tenir el preludi de la sessió extraordinària de presentació de l’informe anual de la Síndica de Sant Cugat, que va reportar les 27 actuacions fetes per la institució l’any 2022 corresponents a la ciutadania de Valldoreix. Presentat l’informe, el president va donar per iniciada la sessió ordinària, que va arrencar aprovant la moció presentada pel Partit Popular amb una esmena d’ERC, per demanar a Mutua de Terrassa un informe justificatiu de la supressió del servei de pediatria al CAP Valldoreix i el seu trasllat al CAP de Can Mates. La proposta també insta a sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que la sanitat pública a la vila la gestioni directament el Servei Català de la Salut.

També en l’apartat dedicat a les mocions, en aquest cas per la via d’urgència, Junts per Sant Cugat-Valldoreix va presentar una moció per la pau a Israel i per a la convivència amb el poble palestí. La proposta, que va rebre els vots a favor de tot el plenari i l’abstenció de la CUP i ERC, reclama el final de la guerra entre Israel i Palestina, condemna els atacs terroristes de Hamàs del 7 d’octubre i emplaça a tots els actors del conflicte a iniciar converses per assolir una pau duradora a la regió.

Exhaurit el temps de les mocions el plenari va aprovar l’increment retributiu del 0,5% del personal de l’EMD, d’acord amb l’increment superior al 6% del l’Índex de Preus al Consum Harmonitzat (IPCA) de l’any 2022 i de l’IPCA avançat del mes de setembre de 2023. El punt va rebre el suport de tots els partits excepte l’abstenció del PP i el vot contrari de VOX. En canvi, no va tirar endavant la proposta de modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2024, que només va tenir el suport de la presidència i dels vocals de l’equip de govern, mentre que l’oposició en bloc va frenar-ne l’aprovació.

L’acord, encara que aquest cop de manera parcial, va tornar a la Sala de Plens per donar llum verda a la 10a modificació de pressupost de l’any, que motivada per una esmena ‘in voce’ del PP només va aprovar les partides per al menjador de l’Escola Bressol i per al transport públic, mentre que van quedar sobre la taula partides com el manteniment de l’espai Envelat, la redacció dels projectes de plaques solars i per a l’estabilització del terreny a la riera Badal, entre d’altres.

D’aquí fins al final, el ple es va ocupar de temes de caire més intern com l’adhesió de l’EMD de Valldoreix a la primera pròrroga del contracte basat en l’Acord marc de subministrament de gas natural amb destinació a les entitats locals de Catalunya, la designació del tècnic responsable del contracte concessió administrativa del servei de transport urbà i els decrets de presidència i contractació de la corporació.

Podeu recuperar la sessió íntegra a: https://www.youtube.com/watch?v=neLAl-PeaJk

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-11-2023

Llum verda definitiva a la urbanització de l’Av. del Baixador, al Ple de novembre

27-10-2023

Ple d’octubre; informe de la Síndica, fre a les ordenances fiscals 2024 i crida a aturar la guerra entre Israel i Palestina

29-09-2023

Ple de setembre; presa de possessió del nou vocal de Junts i ajornament de l’aprovació del projecte del Baixador

14-07-2023

El Ple de juliol de l’EMD; comiat de la vocal Susana Herrada i aprovació de les festes locals