Cercador per paraules clau
19 febrer 2024

Pressupost prorrogat i retorn de la pagesia i la ramaderia a Collserola al ple de febrer

La Sessió Plenària Ordinària de febrer a l’EMD de Valldoreix, celebrada dijous a la Sala de Plens de la Casa de la Vila, va estar capitalitzada en gran part per l’anunci de la pròrroga  del pressupost 2023, després de no obtenir el govern els suports mínims per part dels grups de l’oposició per aprovar el projecte de pressupost 2024. Aquest fet i les seves implicacions van centrar bona part del debat de la sessió. Abans però, els grups amb representació van debatre la moció per a la promoció del retorn de la pagesia i la ramaderia a l’àmbit de Collserola dins dels límits territorials de Valldoreix, que inicialment s’havia plantejat com a institucional, però de la qual l’equip govern es va acabar desmarcant. El motiu esgrimit per l’executiu valldoreixenc va ser que el text presentat pel vocal Pablo Baucells de Vox no recollia cap de les iniciatives que des de l’EMD s’estan fent per recuperar el teixit agroforestal i que, per tant, la moció no reflectia la realitat de la situació actual. Amb tot, la proposta de Vox va acabar prosperant amb els vots dels grups a l’oposició.

Enllestida l’única moció de l’ordre del dia, de nou el vot de l’oposició en bloc va servir per fer decaure la proposta presentada al plenari per al desistiment en la tramitació del Pla Especial d’Ordenació volumètrica dels usos de la Centralitat a l’illa situada entre la rambla M. J. Verdaguer, i els carrers Sant Albert, Tibidabo i Coster. Aquesta aprovació era necessària per tal de poder modificar el projecte i adaptar-lo al Pla d’Equipaments, presentat pel govern a la ciutadania i pendent d’un procés participatiu. Sí hi va haver unanimitat a la Sala de Plens per aprovar el Pla Normatiu de l’EMD per a l’any 2024, que recull les ordenances i reglaments que la corporació valldoreixenca té previst aprovar i modificar durant aquest any.

La constatació de la pròrroga dels comptes 2023 va arribar amb l’aprovació, amb els vots favorables de l’equip de govern i el grup de Junts per Valldoreix, de la 3a modificació pressupostària del 2024, per fer front a les despeses per a les quals no hi ha existència de crèdit, per la manca d’acord per tirar endavant el projecte de pressupost 2024. Abans de l’aprovació, però, i amb els vots dels grups a l’oposició, va prosperar l’esmena “in voce” del grup de Junts per Valldoreix, per eliminar de la modificació pressupostària una partida destinada a subvencionar a l’entitat de dinamització cultural, Acció Cultural de Valldoreix.

La sessió plenària va continuar amb l’activitat ordinària de control econòmic i administratiu de la corporació, donant compte dels diferents decrets de presidència i decrets de contractació signats des del passat ple de gener, abans de donar pas a l’acció de govern, als precs i preguntes dels grups polítics i al torn de preguntes del públic assistent, amb els qual es va tancar la Junta Veïnal de febrer de l’EMD.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix

19-02-2024

Pressupost prorrogat i retorn de la pagesia i la ramaderia a Collserola al ple de febrer

30-01-2024

Ple de gener; millora d’instal·lacions a l’Escola de Música, caques al carrer i actualització de preus del Complex Esportiu