Cercador per paraules clau
23 maig 2017

Valldoreix es posa a punt per a l’estiu amb la neteja de les franges de seguretat contra els incendis

Les àrees sobre les quals s’ha actuat sumen més d’una trentena d’hectàrees de zones perimetrals de contacte entre la trama urbana i les zones verdes urbanes i les zones boscoses.

Aquesta setmana l’EMD de Valldoreix enllestirà les tasques de realització de les franges de seguretat perimetrals en zones boscoses a tocar de la trama urbana de Valldoreix, així com el límit amb el Parc Natural de la Serra de Collserola i les zones de bosc interiors a la trama urbana. Enguany els treballs recauen en l’empresa Arico Forest, SL, adjudicatària del contracte de Neteja Forestal i Prevenció d’Incendis a Valldoreix per un preu de poc més de 16.000 euros.

Les tasques de neteja consisteixen en treballs de desbrossa el sotabosc, per reduir la quantitat de combustible llenyós i vegetal i per trencar la continuïtat vertical de la massa de vegetació. Altres intervencions consisteixen en la retirada de la vegetació arbòria morta i la poda de les parts inferiors dels arbres de les zones esmentades, per tal de dificultar així la propagació del foc des del terra i fins a les capçades.

Com es va establir ja l’any passat, aquest any les tasques de realització de les franges de seguretat es complementen de nou amb la neteja de la brossa i escombraries que els treballadors es van trobant durant la desbrossa dels espais sobre els quals s’actua.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-06-2024

Prohibits els coets, els petards i les fogueres; Valldoreix es prepara per a les revetlles i l’estiu

11-06-2024

Junts i Lliures per Europa, candidatura més votada a les eleccions al Parlament Europeu a Valldoreix

24-05-2024

Una setantena de veïns i veïnes assisteixen a la xerrada sobre prevenció d’incendis a Valldoreix

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals