Cercador per paraules clau
19 abril 2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

Un respectuós minut de silenci en homenatge a les víctimes de la violència masclista durant el 2024 va precedir l’inici de la Sessió Plenària Ordinària d’abril de l’EMD de Valldoreix. Encetat el ple es va procedir al debat de les mocions que va començar aprovant la proposta del vocal del PP per sol·licitar a l’Ajuntament de Sant Cugat la instal·lació de càmeres de videovigilància a la plaça de l’Estació per millorar la seguretat a la zona. Hi van donar suport els vocals de Junts x Valldoreix i el vocal de VOX, mentre l’equip de govern es va abstenir en no acceptar-se la seva esmena per afegir a la demanda que s’incrementi el dispositiu policial. El vot conjunt de Junts x Valldoreix, PP i VOX també va permetre l’aprovació de la moció juntaire per limitar a 20 minuts el torn d’explicació de l’acció de govern durant el Ple i perquè l’agenda del govern es publiqui al web institucional. El govern hi va votar en contra per considerar-la nul·la de ple dret i per tant va anunciar que no l’acataran. Igualment, en aquesta ocasió amb els vots de l’equip de govern i de Junts x Valldoreix i les abstencions de PP i VOX, va tirar endavant la proposta per afegir el Casal de la Gent Gran i el Biblioaccés Vall d’Or a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics promoguda per l’Ajuntament de Sant Cugat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’aprovació de la 5a modificació pressupostària de l’any, va estar condicionada a l’acceptació per part del govern de la retirada de les partides relatives als Concerts de Can Monmany i el Premi Vila de Valldoreix i la reducció, en 4.000€, de la subvenció a l’Associació de Propietaris i Veïns. Finalment, i després d’un recés del govern per fixar la seva posició, la proposta va quedar aprovada amb els vots favorables de Junts x Valldoreix, PP i VOX, als quals s’hi van sumar els d’ERC i CUP -per assegurar-ne l’aprovació- mentre que el president i la vocal del PSC es van abstenir per mostrar la disconformitat del govern amb la supressió i reducció de partides.

No va córrer la mateixa sort la proposta per sol·licitar a l’Ajuntament de Sant Cugat l’encomana per a la gestió de l’execució de les obres d’urbanització de l’avinguda del Baixador, ja que els vots a favor de l’equip de govern no van ser suficients per fer-la prosperar i va acabar decaient amb els vots contraris de Junts x Valldoreix, PP i VOX.

Durant la sessió també es va procedir a aprovar inicialment la modificació de la plantilla de personal dels Serveis Territorials de l’EMD de Valldoreix i a donar compte al ple dels decrets de presidència, de contractació i de l’acció de govern.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-05-2024

Ple de maig; pròrroga a l’EMV i Momotaro, zona de ‘petó i adéu’ a l’estació i festius locals

19-04-2024

Videocàmeres a l’estació, adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics i límit de temps a l’acció de govern, al Ple d’abril

22-03-2024

Foment de l’ús del català i ambició climàtica al Ple de març de Valldoreix

19-02-2024

Pressupost prorrogat i retorn de la pagesia i la ramaderia a Collserola al ple de febrer