Cercador per paraules clau
30 març 2021

La nova campanya d’excavacions al Castell de Canals posa al descobert troballes arqueològiques inèdites

La intervenció arqueològica que s’ha estat duent a terme al llarg del mes de març al Castell de Canals, encarregada des de l’EMD de Valldoreix i sota la direcció de l’arqueòleg Eduard Píriz, ha tret a la llum noves estructures que donaven forma al conjunt arquitectònic del Castell de Canals de Valldoreix, que data del s. XII. Entre les noves descobertes fetes per l’equip d’investigadors es poden apreciar el perímetre del primer edifici del castell amb la seva escarpa (mur inclinat de reforç exterior), diferents arcs constructius, murs i estructures que defineixen com era el turó de la fortificació valldoreixenca, com també les sitges, que servien per emmagatzemar els cereals. L’excavació també ha posat al descobert elements d’ús quotidià com restes de vaixelles, llànties, monedes de l’època del rei Jaume I i, fins i tot, un picarol.

Tot això es el que es podrà veure el dissabte 10 d’abril durant la visita oberta a la ciutadania que l’EMD de Valldoreix ha organitzat a les 11 del matí al turó del Castell de Canals. Les persones que prenguin part a la visita guiada al castell podran seguir amb atenció les explicacions del jaciment de la mà del director de la intervenció Eduard Píriz i de l’historiador valldoreixenc Juanjo Cortés.

La visita guiada al Castell de Canals seguirà tots els protocols de seguretat sanitària que s’apliquen a la resta de jaciments arqueològics de Catalunya. La visita es realitzarà completament a l’aire lliure i caldrà mantenir la distància de seguretat de 2m entre persones, així com dur posada la mascareta en tot moment. El jaciment comptarà igualment amb dispensadors de gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants, per a la desinfecció de mans. L’aforament serà limitat.

Per poder assistir a la visita guiada al jaciment del Castell de Canals és imprescindible haver fet reserva prèvia a través del correu electrònic, enviant un mail a: participacio@valldoreix.cat. En el correu caldrà indicar nom i telèfon de la persona o persones que volen prendre part en la visita. La data límit de reserva de places és el dijous 8 d’abril. Les places són limitades i s’adjudicaran per estricte ordre de recepció de sol·licituds.

Galeria d’imatges de l’excavació:

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

31-03-2022

Mas Fuster

31-03-2022

El Mas Roig

31-03-2022

Can Monmany

31-03-2022

Can Majó