Cercador per paraules clau
17 juny 2024

Prohibits els coets, els petards i les fogueres; Valldoreix es prepara per a les revetlles i l’estiu

Un any més Valldoreix afronta la temporada estival amb l’arribada de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere, que obren la porta al cicle festiu d’estiu. L’increment de les temperatures, juntament amb un estat perllongat de sequera, fa que de nou Valldoreix es posi en alerta durant tot el període d’alt risc d’incendi, que comença el  15 de juny. És per això que l’EMD de Valldoreix ha tornat a activar la campanya anual de conscienciació ciutadana per evitar que una negligència o un descuit pugui provocar un incendi forestal.

Cal recordar que la pràctica totalitat de la trama urbana valldoreixenca està a tocar del Parc de Collserola i, per tant, a menys de 500 metres en línia recta d’una massa forestal, fet que que Valldoreix sigui una zona especialment sensible pel que fa al risc d’incendis i on cal ser especialment curosos a l’hora de seguir les mesures de prevenció.

Per evitar provocar un foc al bosc cal seguir els consells de prevenció d’incendis forestals durant tota la temporada de risc d’incendis (del 15 de maig al 15 d’octubre):

En situació d’emergència cal seguir les informacions i les indicacions de les autoritats i informar-se a través dels mitjans de comunicació social (emissores de ràdio, televisió, web, Twitter, etc.). Davant de qualsevol indici de foc, truqueu a Emergències (112) o a la Policia Local (93 565 70 92).

Per ajudar en la difusió d’aquests consells l’EMD ha enviat a totes les llars de Valldoreix un tríptic informatiu i ha publicat un BAN Municipal on es detallen les mesures de prevenció d’incendis forestals, mesures d’autoprotecció en cas de foc i les prohibicions d’utilitzar pirotècnia, llençar petards i fer fogueres, durant la celebració de les properes revetlles de Sant Joan i Sant Pere i fins a la finalització del període de risc d’incendis.

BAN de prevenció d’incendis a Valldoreix: BAN 2024_prevenció incendis forestals

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

17-06-2024

Prohibits els coets, els petards i les fogueres; Valldoreix es prepara per a les revetlles i l’estiu

08-03-2019

El Ple de l’EMD de Valldoreix aprova la compra de càmeres de videovigilancia i un dron

11-10-2018

L’EMD i els Mossos d’Esquadra es coordinen per acabar amb els robatoris en domicilis a Valldoreix

14-03-2018

Consells útils per tenir una llar més segura