Cercador per paraules clau
13 març 2023

Valldoreix celebra el Dia de la Dona amb una obra teatral reivindicativa i caminant per la igualtat

El Dia Internacional de la Dona s’ha celebrat aquest cap de setmana a Valldoreix amb dues activitats de caràcter ben divers, com són una obra teatral i una caminada, però que han aconseguit aplegar un gran nombre de ciutadanes i ciutadans compromesos amb la causa de la igualtat entre homes i dones. La primera parada va ser divendres quan la Nau de Cultura es va omplir per gaudir de l’obra ‘Némesis, dones invisibles’, on l’artista multidisciplinar Monika Lao va fer una reivindicació de les dones pintores, poetesses, compositores… que al llarg de la història han estat silenciades pel masclisme per l’únic fet de ser dones. Piano, dansa aèria, videoart, performace… tot un seguit de manifestacions artístiques es van donar la mà a sobre de l’escenari de l’equipament cultural per donar veu a totes aquelles dones que al llarg de la història han patit maltractaments o discriminació degut a la seva condició femenina.

La segona cita va ser la 1a edició de la Caminada per la Igualtat, organitzada per l’EMD de Valldoreix, que va aplegar gairebé 140 passejants animats a recórrer els 5km del Circuit Inclusiu 5A-Sumant Capacitats. Abans, però, de donar el tret de sortida a la caminada es va fer la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones 2023, a càrrec de les vocals del consistori valldoreixenc Lluïsa Muñoz, Susanna Casta i Susana Herrada. Enllestida la lectura els i les participants van enfilar el camí marcat per fer una volta al barri del Monmany i a la seva emblemàtica masia, i tot amb un únic objectiu: visualitzar la necessitat de que, d’una vegada per totes, els drets de dones i homes estiguin equiparats a la nostra societat. 

Un cop finalitzada la caminada, i a mida que els i les passejants anaven creuant l’arc d’arribada, se’ls va lliurar un esmorzar gratuït. El refrigeri consistia en una beguda isotònica i un entrepà, per gentilesa del forn de Can Cadena ‘El racó del pa’, que es va sumar a la causa elaborant entrepans per a totes i tots els participants.  

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

28-02-2024

L’EMD presenta els actes del 8M

13-03-2023

Valldoreix celebra el Dia de la Dona amb una obra teatral reivindicativa i caminant per la igualtat

14-02-2023

Valldoreix caminarà per reivindicar la igualtat de drets entre dones i homes

28-07-2022

L’EMD de Valldoreix i Women Evolution sumen esforços per seguir impulsant el lideratge femení