Cercador per paraules clau
14 novembre 2023

El Mercadet de Valldoreix es vesteix de lila el 25N contra la violència masclista

El pròxim 25 de novembre arreu del món se celebra el Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones, per donar visibilitat a una de les pitjors xacres que assolen la nostra societat i que enguany a Catalunya ja s’ha cobrat un total de 14 vides de dones, que han mort víctimes de la violència masclista. Per aquest motiu l’EMD de Valldoreix se suma a la campanya de sensibilització i denúncia, per tal d’acabar amb les violències masclistes i deixar a zero el comptador de violències masclistes i feminicidis.

I ho fem tenyint de lila el Mercadet dels Dissabtes a Valldoreix -que el dissabte 25 de novembre coincidirà amb la celebració del dia internacional- on aquell dia totes les paradetes del mercat lluiran llaços de color lila. Pel que fa a la participació de la ciutadania des de l’EMD de Valldoreix es demana a totes les persones que visitin aquell dia el Mercadet vesteixin una peça de roba o un complement de vestir de color lila, per visibilitzar el seu rebuig a la violència vers les dones i donar suport a la causa solidària. En el vessant institucional, el govern i els representants polítics de la corporació faran, a les 12:00h a la plaça de l’Estació, la lectura del manifest de la jornada.  

Des de l’EMD de Valldoreix recordem que: davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900 900 120. Hi pot trucar tothom. Aquesta línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l’any en múltiples idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones en la seva recuperació. Les dones que estiguin patint algun tipus de violència masclista també poden adreçar-se a qualsevol dels serveis de la xarxa pública d’atenció a les violències masclistes que s’ubiquen arreu del país. D’altra banda, en cas d’emergència davant d’una agressió, cal trucar al telèfon 112. Cal tenir present que una trucada pot salvar una vida. 

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

14-11-2023

El Mercadet de Valldoreix es vesteix de lila el 25N contra la violència masclista

29-06-2023

Valldoreix llueix els colors de l’arc de Sant Martí per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBI+

31-01-2023

L’EMD i Catalònia Creactiva renoven per 4 anys l’acord per a la integració laboral de persones en risc d’exclusió

09-03-2021

Teatre i reivindicació feminista; així s’ha celebrat el Dia Internacional de la Dona a Valldoreix