Cercador per paraules clau
29 juny 2023

Valldoreix llueix els colors de l’arc de Sant Martí per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBI+

La vila de Valldoreix es va vestir ahir durant tot el dia, i durant tota la nit, amb els colors de l’arc de Sant Martí per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+. Des de primera hora la bandera irisada va lluir hissada al pal de la rotonda de la plaça Pompeu Fabra, davant de la Casa de la Vila de Valldoreix. Al punt del migdia la commemoració es va traslladar a la plaça de l’Estació de Valldoreix, on el president, Juanjo Cortés i els vocals de l’equip de govern Ramon Segura i Susanna Casta, acompanyats per les vocals de Junts x Valldoreix, Susana Herrada i Lluïsa Muñoz i representants del teixit associatiu i la societat civil de la vila, van celebrar l’acte reivindicatiu de lectura del manifest de la jornada.

El text, promulgat des de la Diputació de Barcelona el van llegir el president, Juanjo Cortés; la vocal de Junts x Valldoreix, Susana Herrada; i la vocal de l’equip de govern, Susanna Casta. Durant la lectura es va posar de manifest el paper clau que desenvolupa el món local a l’hora d’implementar polítiques públiques de sensibilització i de defensa de la diversitat sexual i de gènere, i en general de vetllar per garantir les llibertats individuals i col·lectives i de construir territoris lliures d’LGTBI-fòbia a tots els pobles i viles del país. En aquest sentit els representants polítics valldoreixencs van escenificar la seva total predisposició a treballar per a la igualtat, fet que vol dir tenir com a horitzó un escenari on les diferències per orientació sexual i de gènere siguin respectades amb igualtat de drets i viscudes amb total llibertat. Com a símbol d’aquest compromís institucional, al final de la lectura es va procedir a inaugurar la decoració amb els colors de l’arc de Sant Martí d’un dels bancs de la plaça de l’Estació.

El darrer acte de la jornada reivindicativa va ser el més tardà -ja que es va haver d’esperar a la caiguda del sol per fer-lo evident- però també va ser el  més acolorit i el que més es va prolongar en el temps, amb l’edifici de la Casa de la Vila il·luminat durant tota la nit amb els colors de l’arc de Sant Martí, que s’anaven alternant a la façana de la seu institucional de l’EMD de Valldoreix. 

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

14-11-2023

El Mercadet de Valldoreix es vesteix de lila el 25N contra la violència masclista

29-06-2023

Valldoreix llueix els colors de l’arc de Sant Martí per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBI+

31-01-2023

L’EMD i Catalònia Creactiva renoven per 4 anys l’acord per a la integració laboral de persones en risc d’exclusió

09-03-2021

Teatre i reivindicació feminista; així s’ha celebrat el Dia Internacional de la Dona a Valldoreix