Cercador per paraules clau
08 març 2022

Guerra i crisi de refugiats a Ucraïna; Consells i recomanacions sobre com ajudar als afectats

A l’EMD de Valldoreix, com a administració més propera a la ciutadania valldoreixenca, hem estat rebent els últims dies moltes consultes sobre com poden els veïns i veïnes de la vila donar un cop de mà al poble d’Ucraïna en un moment tan delicat de la seva història. Des d’un primer moment l’EMD de Valldoreix s’ha coordinat amb l’Ajuntament de Sant Cugat, que és l’administració que té la competència municipal en l’àmbit de Serveis Socials, per saber de quina manera l’administració valldoreixenca i la seva ciutadania poden ajudar la població que està patint els rigors de la guerra.

Tant des de l’Ajuntament com des dels organismes internacionals, ONGs, Generalitat, Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Federació d’ONG de Catalunya, ES RECOMANA:

Fer aportacions econòmiques a les ONG que hi hagi sobre el terreny, ja que permeten adquirir materials necessaris i adequats a cada circumstància i, a més, s’adapten a les mancances ràpidament alhora que fomenten l’economia local.

*Trobareu altres entitats que també recullen aportacions.

Participar en campanyes de recollida de fons, organitzant activitats que aportin informació sobre el què està passant i sensibilitzin la ciutadania: sopars solidaris, documentals, taules rodones…

Adherir-se a concentracions i manifestacions a favor de la Pau, com per exemple la manifestació prevista per aquesta tarda a Barcelona (18.30h) a pl. Catalunya, convocada per la plataforma Aturem la Guerra.

Des del consistori ES DESACONSELLA

Fer crides de recollida de material. L’arribada massiva de material suposa una despesa de diners en el transport i la logística, i una problemàtica per al seu emmagatzament. Un cost i esforç que podria repercutir directament al lloc on hi ha l’emergència. En el cas de medicaments, a més, cal complir els estàndards de l’Agència Europea de Medicaments i les agències nacionals de cadascun dels països on passi el transport.

Promoure l’allotjament en famílies, ja que es tracta d’un procés a llarg termini que requereix, per la situació en què aquestes persones arribaran a Catalunya, un seguit de recursos i dispositius d’acompanyament específics i professionals que no es poden garantir en una casa particular. Al contrari, sí que pot ser d’ajuda oferir habitatges buits (no habitacions) per destinar-los a l’allotjament de persones refugiades. Aquest oferiment s’ha de fer a través de la Generalitat (l’Ajuntament, com a ciutat refugi, ofereix fer de mitjancer entre els propietaris d’habitatges buits i la Generalitat).

FAQS: Com ajudar refugiats d’Ucraïna

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

28-11-2022

L’Asociación Anita i l’EMD-Valldoreix uneixen esforços per portar la musicoteràpia al domicili de pacients oncològics

19-10-2022

L’EMD-Valldoreix i l’ONG NASCO Feeding Minds sumen esforços per tirar endavant un projecte de formació digital a Ghana

14-06-2022

L’EMD de Valldoreix i Refugees Welcome renoven el seu vincle solidari d’ajuda als refugiats

24-05-2022

L’EMD de Valldoreix i la Fundació Catalònia Creactiva juntes des del 2016 en la integració de persones en risc d’exclusió