Cercador per paraules clau
14 juny 2022

L’EMD de Valldoreix i Refugees Welcome renoven el seu vincle solidari d’ajuda als refugiats

El president de l’EMD-Valldoreix, Josep Puig, i la vicepresidenta de Refugees Welcome, Pascale Mertens, han renovat aquest matí i per tercer any consecutiu el conveni de col·laboració entre les dues entitats, a través del qual l’administració valldoreixenca es compromet a subvencionar amb 4.000€ les accions solidàries del 2022 de l’associació d’acollida de refugiats.

Refugees Welcome té com a objectiu la promoció de la cultura de benvinguda entre la població local i persones sol·licitants de protecció internacional, sense oblidar a la població immigrant/apàtrida/desplaçada, per aconseguir una integració real a la nostra societat. La cultura de benvinguda és la facilitació de convivències entre famílies locals i persones refugiades, en condicions de igualtat i horitzontalitat. Refugees Welcome desenvolupa el seu projecte a Valldoreix des del 2017, cercant famílies locals disposades a obrir les portes de casa seva, llogant una habitació a persones sol·licitants de protecció internacional.

És per això que l’EMD-Valldoreix, en la seva vocació de donar suport a totes les iniciatives i entitats de cooperació internacional, promou juntament amb Refugees Welcome aquesta col·laboració que vol facilitar a les persones sol·licitants de protecció internacional l’accés normalitzat a un habitatge. La iniciativa també treballa per crear espais de socialització privilegiats, que permetin la creació d’una xarxa de suport sòlida, la pràctica del català i el castellà, i un nivell d’immersió en la cultura d’acollida que faciliti l’adaptació a la societat.

El conveni entre l’EMD-Valldoreix i Refugees Welcome ajuda també en la tasca de divulgació sobre la situació de les persones refugiades al nostre país i de donar a conèixer experiències reals de la cultura de benvinguda al nostre entorn més proper, fet que promou la motivació d’altres persones a afegir-se i/o participar del projecte.

La signatura del conveni ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de l’EMD, Susana Herrada, la vocal del PSC, Susanna Casta i el vocal de la CUP, Ferran Margineda.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

28-11-2022

L’Asociación Anita i l’EMD-Valldoreix uneixen esforços per portar la musicoteràpia al domicili de pacients oncològics

19-10-2022

L’EMD-Valldoreix i l’ONG NASCO Feeding Minds sumen esforços per tirar endavant un projecte de formació digital a Ghana

14-06-2022

L’EMD de Valldoreix i Refugees Welcome renoven el seu vincle solidari d’ajuda als refugiats

24-05-2022

L’EMD de Valldoreix i la Fundació Catalònia Creactiva juntes des del 2016 en la integració de persones en risc d’exclusió