Cercador per paraules clau
19 octubre 2022

L’EMD-Valldoreix i l’ONG NASCO Feeding Minds sumen esforços per tirar endavant un projecte de formació digital a Ghana

L’acord l’han signat aquest matí la vocal de Serveis Socials Lluïsa Muñoz i el valldoreixenc Ousman Umar, fundador de l’ONG NASCO Feeding Minds, a través del qual l’administració de Valldoreix farà una aportació econòmica de 3.000 euros. Aquest conveni permetrà finançar un projecte on 300 infants i joves de comunitats rurals de Ghana formar-se en una aula digital rehabilitada i trobar oportunitats laborals en el sector de les TIC.

Nascut l’any 1988 al poble de Fiaso a Ghana, Ousman Umar va arribar a Valldoreix després d’un periple migratori que el va dur a creuar el desert del Sàhara a peu, sense aigua ni menjar, i sobreviure a un viatge en pastera que el va portar fins a Fuerteventura, des d’on va arribar a Barcelona. Allà hi va conèixer al matrimoni veí de Valldoreix Montserrat Roura i Armand Gironés que el van acollir. D’aquella experiència traumàtica de l’Ousman va sorgir el 2012la idea de fundar NASCO Feeding Minds amb la finalitat de proporcionar accés a la informació i l’educació al seu país d’origen, per d’aquesta manera evitar que els joves de Ghana s’acabin embarcant en viatges mortals com el que ell va fer.

La iniciativa cooperativa finançada per l’EMD de Valldoreix té per objectiu la creació d’una xarxa d’aules d’informàtica a escoles rurals de Ghana, amb l’objectiu de familiaritzar els infants amb les eines digitals i facilitar-los l’accés a la informació. El projecte de NASCO busca garantir que tots els nens i nenes de Ghana disposin de les eines i els coneixements que els permetin desenvolupar el seu talent i accedir a la informació necessària per crear oportunitats i decidir el seu futur.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

28-11-2022

L’Asociación Anita i l’EMD-Valldoreix uneixen esforços per portar la musicoteràpia al domicili de pacients oncològics

19-10-2022

L’EMD-Valldoreix i l’ONG NASCO Feeding Minds sumen esforços per tirar endavant un projecte de formació digital a Ghana

14-06-2022

L’EMD de Valldoreix i Refugees Welcome renoven el seu vincle solidari d’ajuda als refugiats

24-05-2022

L’EMD de Valldoreix i la Fundació Catalònia Creactiva juntes des del 2016 en la integració de persones en risc d’exclusió