Cercador per paraules clau
21 abril 2021

L’EMD de Valldoreix un any més al costat de Refugees Welcome en la promoció de la cultura d’acollida de refugiats

El president de l’EMD-Valldoreix, Josep Puig, i la vicepresidenta de Refugees Welcome, Pascale Mertens, han signat aquest matí la renovació del conveni de col·laboració entre les dues entitats i pel qual l’administració valldoreixenca subvencionarà amb 4.000€ les accions solidàries del 2021 de l’associació d’acollida de refugiats.

L’Associació Refugees Welcome té com a objectiu la promoció de la cultura de benvinguda entre la població local i persones sol·licitants de protecció internacional, sense oblidar a la població immigrant/apàtrida/desplaçada, per aconseguir una integració real a la nostra societat. La cultura de benvinguda és la facilitació de convivències entre famílies locals i persones refugiades, en condicions de igualtat i horitzontalitat. Refugees Welcome desenvolupa el seu projecte a Valldoreix des del 2017, cercant famílies locals disposades a obrir les portes de casa seva, llogant una habitació a persones sol·licitants de protecció internacional.

És per això que l’EMD-Valldoreix, en la seva vocació de donar suport a totes les iniciatives i entitats de cooperació internacional, promou juntament amb Refugees Welcome aquesta col·laboració que vol facilitar a les persones sol·licitants de protecció internacional l’accés normalitzat a un habitatge. La iniciativa també treballa per crear espais de socialització privilegiats, que permetin la creació d’una xarxa de suport sòlida, la pràctica del català i el castellà, i un nivell d’immersió en la cultura d’acollida que faciliti l’adaptació a la societat.

El conveni entre l’EMD-Valldoreix i Refugees Welcome ajuda també en la tasca de divulgació sobre la situació de les persones refugiades al nostre país i de donar a conèixer experiències reals de la cultura de benvinguda al nostre entorn més proper, fet que promou la motivació d’altres persones a afegir-se i/o participar del projecte.

La signatura del conveni ha comptat amb la presència de la vocal de Serveis Socials de l’EMD, Elena Degollada i el vocal de la CUP, Ferran Margineda.

Tornar a Actualitat

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedin

Notícies relacionades

28-11-2022

L’Asociación Anita i l’EMD-Valldoreix uneixen esforços per portar la musicoteràpia al domicili de pacients oncològics

19-10-2022

L’EMD-Valldoreix i l’ONG NASCO Feeding Minds sumen esforços per tirar endavant un projecte de formació digital a Ghana

14-06-2022

L’EMD de Valldoreix i Refugees Welcome renoven el seu vincle solidari d’ajuda als refugiats

24-05-2022

L’EMD de Valldoreix i la Fundació Catalònia Creactiva juntes des del 2016 en la integració de persones en risc d’exclusió